Ambasador Brazila posetio Novosadski sajam: Srbije prepoznata kao zemlja sa najvećim potencijalom u vezi sa temom biogoriva

Ambasador Brazila, Žoze Maura Kouto potvrdio je na današnjem sastanku sa generalnim direktorom Novosadskog sajma Nikolom Lovrićem, da će u okviru predstojećeg Poljoprivrednog sajma, ambasada organizovati forum na temu biogoriva na kojem se očekuje učešće najpriznatijih stručnjaka iz Brazila i Indije.

Foto: Novosadski sajam

U perspektivi, ova tema će biti jedna od ključnih o kojoj će se razgovarati kako u svetu tako i kod nas, a Novosadski sajam će biti pravo mesto za održavanje događaja tog tipa.

Posle Sjedinjenih Američkih Država, Brazil je drugi najveći proizvođač biogoriva na svetu, rekao je ambasador Žoze Maura Kouto. Zbog globalnih klimatskih ciljeva i smanjenja emisije ugljen-dioksida u sektoru transporta, mnoge regije u svetu, prelaze na obnovljiva goriva. Koristeći alternativna goriva, Brazil godišnje uštedi  120 milijardi dolara, rekao je ambasador.

Naglašena je važnost Srbije koja je prepoznata kao zemlja sa gotovo najvećim potencijalom u Regionu kada je ova tema u pitanju.

Ovogodišnji Međunarodni poljoprivredni sajam, biće priređen od 18. do 23. maja, uz podršku Partnera Evropske unije. Generalni sponzor priredbe je Globos osiguranje, Zlatni sponzor Al Dahra.

Related articles

NIKO NE ŽELI DA OPTUŽI KIDNAPERE Oslobođeno još 16 otetih osoba u Meksiku

Meksičke vlasti oslobodile su danas još 16 ljudi koje su otele kriminalne grupe iz severnog grada Kuliakan u saveznoj državi Sinaloi, ali niko zasad nije želeo da optuži kidnapere. U subotu su oslobođene 42 osobe usled talasa nasilja u Meksiku. Vlasti su saopštile da je pripadnik meksičke nacionalne garde ubijen kada je učestvovao u spasilačkim naporima u […]

Photo Vecteezy

Konkurišite za subvencionisanu kupovinu novog bicikla

Udruženje Inicijativa za održivu urbanu mobilnost „Urban.log“ iz Beograda objavilo je Javni poziv za pružanje podrške građanima za kupovinu bicikala kao ekološki prihvatljivog transporta – Kupi bajs! Pravo učešća na ovom pozivu imaju sva fizička lica koja imaju važeću ličnu kartu s prebivalištem na teritoriji Beograda. Pojedinačni iznos sredstava koji se dodeljuje građanima po ovom javnom pozivu je 5.000 dinara, a […]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *