Dame prošetale visoke potpetice na Novosadskom sajmu: Pogledajte kako je izgledala konferencija “Biznis na štiklama”

Tradicionalna šesta po redu međunarodna stručna konferencija “Biznis na štiklama 2022”, u Master centru Novosadskog sajma. Fokus konferencije bile su teme u vezi sa ženskim preduzetništvom i njihovim poslovanjima. 

Konferencija je posvećena promociji i unapređenju ženskog preduzetništva, pa su se tako pred damama našle teme iz oblasti marketinga, porodičnih preduzeća, finansija, a govorile su iskusne preduzetnice.

Ove godine, za razliku od prethodnih, konferencija se održavala u okviru panela koji su obuhvatili brojna stručna predavanja i panele posvećene razvoju žena u preduzetništvu, a panelisti su se bavili temama kao što su Zakon o socijalnom preduzetništvu, standardizacija, izvori finansiranja, marketing i prodaja, mladi preduzetnici, porodične firme i drugo.

Sofija Bajić, predsednica Udruženja “Biznis na štiklama”, naglašava da se ideja o bavljenju ženskim preduzetništvom nametnula kao potreba.

– Danas imamo šest panela u kome će učestvovati relevantni stručnjaci, a teme su one koje interesuje preduzetnice, kao što su marketing i prodaja, izvori finansiranja, porodične firme i nasledstvo – rekla je Bajić i dodala da su ove godine na konferenciji gosti mladi preduzetnici iz Ekonomsko- tehničke škole “Paja Marganović” iz Pančeva i ostvarene preduzetnice koje su pričale svoju priču.

Foto: nsuzivo.rs

Bajić je istakla da su konferencije od bitnog značaja za razvoj preduzetništva, te da je u Vojvodini 23.000 preduzetnica.

-Sve veći broj žena se odlučuje da postane preduzetnica. Nije lako, ali mogu da kažem da su žene vrlo odlučne i da idu pravolinijski ka svom cilju – istakla je ona.

Podrška od strane Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam nije izostala, a Nenad Ivanišević ističe da je ideja da se omogući još edukacija koje će obezbediti bolji pristup preduzetnicama tržištu, marketingu, boljoj prezentaciji njihovih proizvoda.

Foto: nsuzivo.rs

Milorad Radojević, član Gradskog veća za privredu, napominje da je Grad Novi Sad od početka prepoznao ovu ideju.

– Grad Novi Sad konkretnim merama pomaže ženama preduzetnicama, od 2016. godine preko 130 miliona dinara je izdvojeno za programe ženskog samozapošljavanja, kao i za programe ženskog inovacionog programa. To jesu značajne brojke i drago mi je što je svake godine sve veće interesovanje žena- istakao je Radojević.

Related articles

KRALJICA BEOGRADSKIH PIJACA: Zeleni venac- od turskog groblja do spomenika kulture

Svi putevi (Beo)grada vode na Zeleni venac. Već skoro čitav vek svi prestonički putevi ukrštaju se na pijaci smeštenoj u samom srcu grada decenijama ukrašenoj specifičnim kariranim krovovima. Titulu kraljice ovo gradsko srce pazara ipak nije dobilo samo zbog dobre lokacije. Svečano otvorena 1926. godine, po zatvaranju prve beogradske, „Velike pijace“ koja se nalazila na […]

Photo Vecteezy

SMANJENJE ŽELUCA KAO REŠENJE ZA GOJAZNOST – Doktor Skrobić O TOME KOJE SVE VRSTE OPERACIJA POSTOJE, o rizicima, ali i prednostima ove intervencije!

Gojaznost je u poslednjih 40 godina sveprisutna u celom, ali posebno u zapadnom svetu, gde u SAD, ovoj kategoriji pripada preko 15 posto populacije, rekao je digestivni hirurg dr Ognjen Skrobić. Dodaje da nažalost, Evropa počinje da ih prati, pa je, kako kaže, i kod nas sve više takvih pacijenata. Body mass iznad 40 ili […]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *