Danas je počeo RETROGRADNI MERKUR: Uzrokuje KONFUZIJU I KOMPLIKACIJE, a evo kako da izbegnete HAOS

Prvog dana aprila Merkur je počeo da se kreće retrogradno. Ovaj kosmički događaj poznat je po tome što uzrokuje kašnjenja putovanja, komunikacijske zabune i tehničke probleme, piše Blic Žena.

Foto: Freepik

Merkur vlada komunikacijom, mislima i tehnologijom u astrologiji. Kada krene retrogradno, odnosno unazad u svojoj orbiti, uzrokuje dosta konfuzija i komplikacija.

Ako želite da držite korak sa retrogradnim Merkurom, dobra je ideja da se pripremite za potencijalne probleme. Možete da izdvojite dodatno vreme za put na posao, sigurnosno da kopirate važne datoteke ili dobro razmislite pre nego što kažete neke važne stvari. Ovi proaktivni koraci mogu da spreče nesporazume i komplikacije.

Tokom retrogradnog Merkura ključno je da se ne oslanjate samo na tehnologiju. Proverite dodatno da li je vaš telefon napunjen pre nego što negde krenete. Izbegavajte kupovinu nove elektronike dok se ne završi retrogradni period, piše hindustantimes.com.

Rizik od tehničkih kvarova i komunikacijskih nesporazuma je povećan tokom retrogradnog Merkura. Iako možda za vas nije idealno, najbolje je da teške razgovore vodite licem u lice. Tekstualne poruke mogu da izazovu dodatne nesuglasice. Ako direktan sastanak nije moguć, FaceTime ili Zoom poziv mogu da posluže kao alternativa.

Savet je da ovo vreme iskoristiti za razmišljanje o prošlosti i njenom uticaju na sadašnjost. Preveliki i isključiv fokus na budućnost može da pokrene probleme, iako je u drugim situacijama to korisno.

Foto: Pixabay

Fokusiranjem na prošlost umesto na budućnost, dobićete uvid u svoju trenutnu situaciju i bolje razumeti koje korake da preduzmete kako biste kasnije ostarili ciljeve. Srećom, očekuje se da će se „negativna energija“ raspršiti kada Merkur ponovno krene direktno 26. aprila 2024.

Merkur je bio u retrogradnom hodu i od 13. 12. 2023. do prvog januara 2024. Biće u toj poziciji i od četvrtog do 24. avgusta pa od 25. 11., do 15. 12. 2024.

Treba imati na umu da retrogradni Merkur donosi i pozitivne stavri – čini nas opreznijim pa samim tim i mudrijim.

 

Blic Žena

Related articles

DANAS PRE PODNE Dva zemljotresa u Srbiji

Jedan se desio u 10 sati i 18 minuta, a drugi četiri minuta kasnije. Dva zemljotresa u kratkom roku pogodila su danas Prijepolje. Kako je objavljeno na sajtu Seizmološkog zavoda Srbije jedan se desio u 10 sati i 18 munuta, a drugi četiri minuta kasnije. Jedan je bio jačine 2,5 stepeni po Rihteru a drugi […]

Sa ekonomske tačke gledišta, kakav je značaj ulaganja u zlato u odnosu na druge oblike ulaganja?

Ulaganje u zlato očigledno nije isto što i ulaganje u takozvani proizvodni kapital kao što su akcije. Za razliku od ulaganja u deonice, zlato ne stvara dodatnu vrednost kroz inovacije, istraživanje ili razvoj. Uspešne firme stvaraju dodatnu vrednost svojim učešćem u profitabilnoj preduzetničkoj aktivnosti koja zauzvrat nagrađuje investitore u vidu dividendi. Međutim, akcionari preuzimaju na […]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *