Deca u SRBIJI su poludela za ovom IGRAČKOM : Hagi Vagi je ZABRINUO mnoge roditelje, a sve zbog pesmice od koje se ledi KRV u žilama!

Photo Vecteezy
Hagi Vagi je za kratko vreme postao veoma popularna plišana igračka među vrtićkom decom

Na prvi pogled Hagi Vagi deluje potpuno bezopasno, sve dok ne otkrije svoje oštre zube.

Uglavnom, roditeljima je problem što deca mogu da pristupe pesmicama posredstvom You Tube kanala, a tamo ih čeka slatki meda koji poziva na ubijanje, doduše na engleskom jeziku…

Prevod pesme

“Zovem se Hagi Vagi, moje telo je čupavo i umiljato. Zar nećeš doći da me zagrliš? Drži me dan i noć, grli me dan i noć. Moje ime je  Hagi Vagi, oštri zubi te ostavljaju krvavim. Nemoj me nikad zvati ružnim! Zagrli me dok ne umrem, zagrli me dok ne umreš. Znam gde se kriješ, kliziš niz otvor. Zar ne znaš da ću te naći? Gde god da odlutate. u mraku čekam. Nema izlaza, nema bekstva! Zar ne znaš da sam odmah iza tebe? Bliže nego što mislite … Ovo je moja fabrika, ovo je moja kuća, ovo je moj dom. Dugih deset godina hodao sam ovim hodnicima, čekajući sve sam. Pa, hoćeš li doći da se igraš sa mnom? Pa zar nećeš doći da se igraš sa mnom? Ostani još malo, obećavam da neću ovako jako da grizem. Samo veruj mom osmehu! Moje ime je Hagi Vagi. Drago mi je što si došao da igraš. Ostani dok noć ne postane dan, igraj se celu noć, moje ime je Hagi Vagi. Iako nisam gladan, ipak želim da te okusim…”

I dok među decom starosne dobi od četiri od sedam godina vlada opšta pomama za Hagi Vagijem, roditelji drugačije reaguju na ovu igračku. I dok su neki prilično bezbrižni i misle da plišana igračka nikome ne može da naudi, drugi se brinu da je poruka koju ova igračka šalje veoma problematična.

Pitale smo mame u Srbiji da li znaju ko je Hagi Vagi, da li je omiljen među njihovom decom i kakva je njihova reakcija na pomenutu igračku?

Mira (37) : Hagi Vagi možda jeste horor igra, ali ako dete samo želi da se igra, a ne plaši se, zašto bih mu uskratila? Igračka je kao i svaka druga, nekoj deci će odgovarati, nekoj ne. Zato i postoji toliko igračaka. Možda je previše reći da ne pokazujemo deci istu, ali ako se dete plaši, to će i pokazati.

Ljubica (33): Užasava me Hagi Vagi, iako moje dete priča o ovoj igrački. Gomila dece u grupi ima i sad to stvarno postaje problem. Ne mogu da shvatim da neko može da propagira nešto tako krvoločno i bolesno. Pogledala sam tu igricu i znam o čemu pričam.

Danijela (40): Nikada neću kupiti igračku iz horor igrice, to jednostavno nije prikladno. Ne mogu da shvatim roditelje koji ovo dopuštaju.

Maja (29): Kontrolisala bih detetovo ponašanje u slučaju da mu Hagi Vagi postane omiljena igračka. S obzirom da je Igračka osmišljena po konceptu horor filmu, zapitala bih se zašto dete ima potrebu za takvom vrstom interesovanja. Svakako bih pratila ponašanje deteta, ali ne bi to bilo mnogo alarmantno jer sva deca vole misteriozne i zabranjene stvari.

Ivana (35): Ljutite se koliko hoćete, ali meni je Hagi mnogo sladak. Mislim da u 21. veku roditelji preteruju. Ne može plišana lutka da pokvari dete, ako su odnosi u porodici normalni.

alo.rs

Related articles

PREDUZETNIŠTVO I STARI ZANATI OD PONEDELJKA NA NOVOSADSKOM SAJMU: E-fiskalizacija, žensko preduzetništvo i radionica tkanja pod istom kupolom

Sajam preduzetništva i starih zanata, koji Novosadski sajam organizuje u saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za privredu i turizam, biće održan u ponedeljak i utorak 21. i 22. marta, u Kongresnom centru “Master”. – Na otvaranju Sajma prošle godine, u formatu za koji se nadamo da se neće ponoviti, rekli smo da je to način da […]

NIKAKO NE KUPUJTE OVU IGRAČKU: Moguće OPEKOTINE I POŽAR, reagovalo i MINISTARSTVO

Igračka na daljinsko upravljanje robne marke PEPKO povučena je sa tržišta u Srbiji, saopštilo je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija. Kako se navodi na portalu sistema za uzbunjivanje o nebezbednim proizvodima (NEPRO), u pitanju je igračka na daljinsko upravljanje robne marke PEPKO, po nazivom „R/C CAR“, koja podseća na pčelu, broj modela SKU 596565, bar […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *