Deca u SRBIJI su poludela za ovom IGRAČKOM : Hagi Vagi je ZABRINUO mnoge roditelje, a sve zbog pesmice od koje se ledi KRV u žilama!

Photo Vecteezy
Hagi Vagi je za kratko vreme postao veoma popularna plišana igračka među vrtićkom decom

Na prvi pogled Hagi Vagi deluje potpuno bezopasno, sve dok ne otkrije svoje oštre zube.

Uglavnom, roditeljima je problem što deca mogu da pristupe pesmicama posredstvom You Tube kanala, a tamo ih čeka slatki meda koji poziva na ubijanje, doduše na engleskom jeziku…

Prevod pesme

“Zovem se Hagi Vagi, moje telo je čupavo i umiljato. Zar nećeš doći da me zagrliš? Drži me dan i noć, grli me dan i noć. Moje ime je  Hagi Vagi, oštri zubi te ostavljaju krvavim. Nemoj me nikad zvati ružnim! Zagrli me dok ne umrem, zagrli me dok ne umreš. Znam gde se kriješ, kliziš niz otvor. Zar ne znaš da ću te naći? Gde god da odlutate. u mraku čekam. Nema izlaza, nema bekstva! Zar ne znaš da sam odmah iza tebe? Bliže nego što mislite … Ovo je moja fabrika, ovo je moja kuća, ovo je moj dom. Dugih deset godina hodao sam ovim hodnicima, čekajući sve sam. Pa, hoćeš li doći da se igraš sa mnom? Pa zar nećeš doći da se igraš sa mnom? Ostani još malo, obećavam da neću ovako jako da grizem. Samo veruj mom osmehu! Moje ime je Hagi Vagi. Drago mi je što si došao da igraš. Ostani dok noć ne postane dan, igraj se celu noć, moje ime je Hagi Vagi. Iako nisam gladan, ipak želim da te okusim…”

I dok među decom starosne dobi od četiri od sedam godina vlada opšta pomama za Hagi Vagijem, roditelji drugačije reaguju na ovu igračku. I dok su neki prilično bezbrižni i misle da plišana igračka nikome ne može da naudi, drugi se brinu da je poruka koju ova igračka šalje veoma problematična.

Pitale smo mame u Srbiji da li znaju ko je Hagi Vagi, da li je omiljen među njihovom decom i kakva je njihova reakcija na pomenutu igračku?

Mira (37) : Hagi Vagi možda jeste horor igra, ali ako dete samo želi da se igra, a ne plaši se, zašto bih mu uskratila? Igračka je kao i svaka druga, nekoj deci će odgovarati, nekoj ne. Zato i postoji toliko igračaka. Možda je previše reći da ne pokazujemo deci istu, ali ako se dete plaši, to će i pokazati.

Ljubica (33): Užasava me Hagi Vagi, iako moje dete priča o ovoj igrački. Gomila dece u grupi ima i sad to stvarno postaje problem. Ne mogu da shvatim da neko može da propagira nešto tako krvoločno i bolesno. Pogledala sam tu igricu i znam o čemu pričam.

Danijela (40): Nikada neću kupiti igračku iz horor igrice, to jednostavno nije prikladno. Ne mogu da shvatim roditelje koji ovo dopuštaju.

Maja (29): Kontrolisala bih detetovo ponašanje u slučaju da mu Hagi Vagi postane omiljena igračka. S obzirom da je Igračka osmišljena po konceptu horor filmu, zapitala bih se zašto dete ima potrebu za takvom vrstom interesovanja. Svakako bih pratila ponašanje deteta, ali ne bi to bilo mnogo alarmantno jer sva deca vole misteriozne i zabranjene stvari.

Ivana (35): Ljutite se koliko hoćete, ali meni je Hagi mnogo sladak. Mislim da u 21. veku roditelji preteruju. Ne može plišana lutka da pokvari dete, ako su odnosi u porodici normalni.

alo.rs

Related articles

Photo Vecteezy

RECIKLAŽOM DO MANJE SMEĆA NA DEPONIJAMA U Ivanjici počela implementacija projekta odvajanja kućnog otpada

U Ivanjici je obeležen početak implementacije projekta odvajanja kućnog otpada, a manifestaciji je prisustvovala državna sekretarka u Ministarstvu zaštite životne sredine Ivana Hadži Stošić. Manifestaciji su prisustvovali i predsednik opštine Momčilo Mitrović, menadžer programa EISP2 Džon Glejzburg i direktor JKP ,,Ivanjica’’ Aleksandar Mitrović. Početak je obeležen uz program u kojem su učestvovala deca iz Predškolske ustanove ,,Bajka’’, […]

Photo Ministarstvo zaštite životne sredine

ČVRSTI OTPAD JEDAN OD NAJVEĆIH EKO PROBLEMA: Srbija posvećena rešavanju problema upravljanja otpadom

Upravljanje čvrstim otpadom jedan je od najvećih ekoloških problema u Srbiji čijem je rešavanju Vlada Republike Srbije izuzetno posvećena. “Zahvaljujući projektu izgradnje regionalnih i reciklažnih centara, ovaj problem u 50 gradova i opština će biti ubrzano rešen”, rekla je Irena Vujović, ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović, nakon potpisivanja ugovora za izgradnju regionalnih sistema za upravljanje otpadom u […]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *