DO JESENI NEMA POMFRITA: Naslednik Mekdonaldsa u Rusiji ostao bez krompira:

Photo Vecteezy
Pojedini restorani novootvorenog lanca brze hrane “Ukusno i tačka”, koji je u Rusiji zamenio Mekdonalds, već su ostali bez krompira pa će prestati da služe ​​krompiriće do jeseni.

Nedostatak prave sorte krompira znači da će kupci morati da odaberu drugi prilog za svoje hamburgere. Kompanija očekuje povratak krompirića na jelovnik do jeseni.

Mekdonalds se povukao iz Rusije u znak protesta zbog invazije na Ukrajinu. Američki gigant brze hrane prodao je svoje restorane, a u junu je nekoliko njegovih lokala ponovno otvoreno pod nazivom “Ukusno i tačka”.

Međutim, mesec dana nakon otvaranja, jedan od ključnih artikala na jelovniku nedostaje.
Kompanija je za rusku novinsku agenciju TASS objasnila da je 2021. rod sorte krompira potrebne za proizvodnju krompirića bio  loš u Rusiji.
Kompanija je pokušavala da nabavi krompir od ruskih proizvođača, a postalo je nemoguće uvoziti krompir koji bi mogao biti privremena zamena za domaći.
Rusko ministarstvo poljoprivrede pokušalo je da umanji zabrinutost zbog nestašice krompira porukom na Telegramu: “Ima krompira – i tačka”.
“Rusko tržište je u potpunosti opskrbljeno krompirom. Osim toga, novi rod već pristiže, što isključuje mogućnost nestašice”, rekli su u ministarstvu.
Hina

Related articles

NAŠ HIRURG OTKRIVA ZAŠTO JE GOJAZNOST OKIDAČ ZA TEŽAK OBLIK KORONE : Šansa da s viškom kilograma završite u bolnici je 113% veća nego kod onih s normalnom težinom!

Da je gojaznost jedan od najvećih faktora rizika za obolevanje i težu kliničku sliku ove virusne infekcije    od početka Covid 19 pandemije pokazale su brojne studije . Dr Ognjan Skrobić, hirurg specijalizovan za hirurgiju gojaznosti i konsultant Centra za gojaznost Struktura u svom blogu pojašnjava uticaje gojaznosti na pogoršano stanje kovid pacijenata: “U studiji koja […]

ATLANTSKA ŠUMA PROGLAŠENA ZA VODEĆU INICIJATIVU ZA OBNOVU

Protežući se od severoistočnog Brazila prema jugu duž atlantske obale i unutrašnjosti do severoistočne Argentine i istočnog Paragvaja, Atlantska šuma je složen pejzaž koji se sastoji od više ekosistema i ogromnog biodiverziteta. To je takođe jedan od najugroženijih bioma na svetu – izgubio je 88 odsto svoje prvobitne vegetacije samo u Brazilu, navodi se na sajtu […]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *