Dobro obratite pažnju na ovo stanje, njegova pojava ukazuje na OVAJ PROBLEM u organizmu: “Ako vam koža izgleda ovako, to nisu akne, već nešto puno gore”

Rozacea je stanje kože koje uzrokuje crvenilo i vidljive krvne žile na licu, a takođe može da proizvede male, gnojne bubuljice.

Šta je rozacea i kako se leči?

Iako ne postoji lek za rozaceu, određenom terapijom ovo se stanje može da se drži pod kontrolom i da se ublaže simptomi. Znakovi i simptomi uključuju crvenilo lica, male krvne žile na nosu i obrazima koje pucaju i postaju vidljive (paučaste vene), gnojne bubuljice, osećaj peckanja, koža zahvaćenog područja može da bude vruća i osetljiva.

Foto: Freepik.com

Tačan uzrok rozacee još uvek nepoznat, dermatolozi smatraju da može da bude posledica preaktivnog imunog sistema, genetike, okoline ili njihove kombinacije. Rozacea nije uzrokovana lošom higijenom i nije zarazna, a nagli napadi ovog stanja mogu da budu podstaknuti toplim napicima i začinjenom hranom, crnim vinom i drugim alkoholnim pićima, temperaturnim ekstremima, jakim izlaganjem suncu ili vetru, stresom, lekovima koji proširuju krvne žile, uključujući lekove za krvni pritisak, kozmetičkim proizvodima, proizvodima za negu kože ili kose.

 

 

 

Blic Žena

Related articles

U OBILASKU VOJVOĐANSKIH DVORACA BURNE ISTORIJE I NEIZVESNE BUDUĆNOSTI „Fantast” potpuno napušten ČEKA SREĆNIJA VREMENA

Prema podacima koji su u ovom trenutku dostupni, na teritoriji Vojvodine postoji par stotina dvoraca i letnjikovaca nekadašnjih „velikaša“ sa ovog područja od kojih je čak stotinak i pod nekom varijantom i kategorijom zaštite države. Sigurno najpoznatiji od svih je dvorac „Fantast“ kod Bečeja koji je podigla čuvena porodica Dunđerski, koji je jeste pod zaštitom Pokrajinskog zavoda […]

ŠTA ZNAČE PAMETNA BROJILA I KO IMA PREDNOST DA ZAMENI STARE STRUJOMERE

U Srbiji ima više od 3.780.000 brojila, a samo je 150.000 pametnih mernih uređaja. „Projekat pametnih brojila“ za godinu dana omogućiće zamenu još 470.000 starih strujomera. Šta znače pametna brojila i ko ima prednost u zameni? Stanari zgrade u ulici Jovna Cvijića 132 u Beogradu su tražili zamenu jer su im brojila neobezbeđena, u drvenom ormariću, koji […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *