DOSTA VAM JE VRELE KLIME? Krenite ovog leta u srpske planine

Foto NP Djerdap

Odmor na planini. Iako planine turisti radije biraju za zimovanje, odmor na planinama u Srbiji i u letnjim mesecima ume da bude sjajan izbor, posebno ako uzmemo u obzir mir, prirodu i čist vazduh koji su nam nakon napornih radnih meseci izuzetno potrebni.

Kopaonik

Hoteli na Kopaoniku gotovo su puni i tokom letnjeg perioda, što dokazuje da je Kopaonik poslednjih godina postao i prava destinacija za letnji odmor.

Osim šetnje i uživanja u prirodi, na Kopaoniku tokom leta možete posetiti veliki zabavni park kojim upravljaju Skijališta Srbije, a u okviru koga imate mogućnost da vežbate streličarstvo, da se spuštate zip-lajnom, oprobati se u tjubingu ili bobu na šinama, a za decu je tu i dečiji avantura park.

Uz posetu Pančićevom vrhu, preporučujemo i obilazak lokaliteta Nebeske stolice, Kadijevac i Đorov most.

Zlatibor

Poput Kopaonika, Zlatibor nudi veliki izbor sadržaja i zanimacija i tokom leta. Uz šetnju po samom turističkom centru, preporučujemo posetu starom selu Sirogojno, vodopadu Gostilje, Ribničkom jezeru, i svakako – Mokroj gori.

Za najmlađe, tu je i Dino zabavni park u samom centru Zlatibora.

Divčibare

Divčibare je poslednjih godina sve popularnija destinacija za odmor u prirodi, nalazi se na oko 40 kilometara od Valjeva, na 980 metara nadmorske visine.

Foto: Divčibarski vajati

Ovo područje izuzetno je bogato jedinstvenim biljnim i životinjskim svetom, a osim izvanrednih prirodnih predela, ukoliko se odlučite za letovanje baš na ovoj lokaciji, uživaćete u pravim planinskim i etno pejzažima.

Vaučeri za odmor u Srbiji

Dodatna prednost ukoliko se odlučite za letovanje u Srbiji je i što možete uštedeti korišćenjem vaučera za odmor u Srbiji koje dodeljuje Vlada Srbije. Važno je znati da uz vaučere ne možete boraviti u svim hotelima, ali najveći deo hotela, apartmana i seoskih domaćinstava prima vaučere za odmor u Srbiji.

Foto: NP Đerdap

Ukoliko se odlučite na korišćenje vaučera, treba zapamtiti da se njima mogu platiti isključivo usluge smeštaja, ne i ishrane, pića, zdravstvenih i drugih usluga, boravišne takse i sličnog, kao i da se vaučeri mogu iskoristiti samo van mesta prebivališta korisnika. Takođe, ukoliko koristite vaučer, morate u smeštaju boraviti minimum 5 noći.

Ko ima pravo na vaučer?

Odlukom Vlade korisnici vaučera u ovoj godini mogu biti korisnici prava na penziju, nezaposlena lica iz evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje i druga lica na evidenciji NSZ, korisnici prava na dodatak za pomoć i negu drugog lica, radno angažovana lica čija primanja ne prelaze iznos od 60.000 dinara mesečno, ratni vojni i civilni invalidi rata sa primanjima do 60.000 mesečno, korisnici prava na naknadu na porodičnu invalidninu po palom borcu, kao i nosioci porodičnog poljoprivrednog gazdinstva koji se bave isključivo poljoprivredom.

Za dobijanje vaučera propisana je vrlo jednostavna procedura.

 

 

Related articles

PETSTO BICIKALA U NOVOJ SEZONI AKCIJE „PARKIRAJ I BICIKLIRAJ”

Javno komunalno preduzeće „Parking servis” je za novu sezonu akcije „Parkiraj i bicikliraj” pripremilo više od petsto bicikala za odrasle i decu. Ove godine vozni park je osvežen sa 125 novih bicikala. Korisnici parkirališta „Ada Ciganlija”, „Milan Gale Muškatirović”, kao i garaža „Obilićev venac”, „Zeleni venac” i „Masarikova”, plaćajući samo cenu parkiranja za svoje vozilo, stiču pravo […]

KRIZA I PREKRETNICA KA ZELENOJ ENERGIJI, SRBIJA U JEDNOM IZVORU IMA VEĆI POTENCIJAL OD NEMAČKE

Svetska energetska kriza i rat u Ukrajini ubrzavaju gradnju postrojenja obnovljive energije. Međunarodna agencija za energiju saopštava da će globalni kapaciteti zelene energije narednih pet godina biti duplo veći nego danas. Najisplativije su solarne elektrane i vetroparkovi. Iz Vlade poručuju da i Srbija ima ozbiljne zelene planove. Svet je spreman da u narednih pet godina doda količinu […]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *