DRŽAVA POMAŽE PROIZVOĐAČIMA PARADAJZA: Poljoprivrednici zadovoljni Nedimovićevim rešenjem!

Poljoprivrednici u okolini Leskovca, koji su nedavno besplatno delili paradajz u znak protesta zbog niske otkupne cene, zadovoljni su  obećanjem ministra poljoprivrede Srbije, Branislava Nedimovića, da će im država pomoći.

Ministar je u razgovoru s proizvođačima obećao otvaranje fabrike za preradu paradajza u Leskovcu i angažovanje na otkrivanju onih koji zloupotrebljavaju sporazum CEFTA o slobodnoj trgovini u regionu.

Sastanak s ministrom održan je u domaćinstvu poljoprivrednika Saše Trajkovića koji je bio jedan od najglasnijih na skupovima nezadovoljnih poljoprivrednika.

Photo: Vecteezy

On je rekao da već nedelju dana u prodavnicama u Srbiji nema paradajza iz Albanije.

Ne zna se da li su proizvođači odustali od zahteva da ih poseti i predsednik Srbije Aleksandar Vučić dodje kod njih, ali je jedan od učesnika sastanka, poljoprivrednik Žarko Nikolić, rekao medijima da su tokom sastanka bili na telefonskoj vezi s predsednikom.

– Zahtev za obeštećenje zbog propasti velikog dela ovogodišnjeg roda biće delimično ispunjen – preneo je Nikolić.

Related articles

ČUDOTVORNA BILJKA SA FRUŠKOGORSKIH OBRONAKA: Čisti organizam, popravlja apetit, leči kostobolju, anemiju, probavni sistem, bubrege…

U flori Fruške gore je prisutno oko 1500 vrsta, sa preko 40 biljaka zaštićenih kao strogozaštićene i zaštićene vrste Srbije. Iz grupe reliktnih vrsta izdvajaju se tercijerni relikti: lovorasti jeremičak, kadivka, zvončić, pljevika, a od kserotermnih relikata stepe, panonskih endema i subendema: tatarsko zelje, velika sasa, gorocvet, babaluška i dr. Posebno obeležje flore upotpunjuje preko […]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *