DUGOROČNA PROGNOZA RHMZ Evo šta nas čeka na proleće i leto; NAJAVLjENI I TOPLOTNI TALASI

FEBRUAR 2024: U većem delu Srbije blaži i malo vlažniji, a u Vojvodini i Timočkoj Krajini blaži i vlažniji februar. Mala verovatnoća za pojavu jakih jutarnjih mrazeva, navodi se u dugoročnoj prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije.

Foto: dnevnik.rs/pixabay.com

Srednja minimalna temperatura vazduha u februaru imaće vrednosti iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 3,1 stepena Celzijusove skale u odnosu na višegodišnji prosek. Srednja maksimalna temperatura vazduha u februaru biće iznad višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za 2,8 stepeni Celzijusovih u odnosu na višegodišnji prosek.

MART 2024: U većem delu Srbije topliji i prosečno vlažan, a u Vojvodini i Timočkoj Krajini topliji i vlažniji mart. Mogući slabi ili umereni jutarnji mrazevi. Srednja minimalna temperatura vazduha u martu imaće vrednosti iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 1,4 stepeni Celzijusovih u odnosu na višegodišnji prosek. Srednja maksimalna temperatura vazduha u martu imaće vrednosti iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 1 stepen.

APRIL 2024: Topliji i prosečno vlažan april. U prvoj dekadi aprila moguća pojava slabog ili umerenog jutarnjeg mraza. Srednja minimalna temperatura vazduha u aprilu imaće vrednosti iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 1 stepeni Celzijusove skale u odnosu na višegodišnji prosek. Srednja maksimalna temperatura vazduha u aprilu biće iznad višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za 1 do 2 stepena Celzijusovih u odnosu na višegodišnji prosek.

MAJ 2024: U većem delu Srbije prosečno topao i prosečno vlažan, a u Jugoistočnoj Srbiji prosečno topao i vlažniji maj. Majske kiše. Srednja minimalna temperatura vazduha u maju imaće vrednosti u granicama višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 0,4 stepena Celzijusovih u odnosu na višegodišnji prosek. Srednja maksimalna temperatura vazduha u maju imaće vrednosti u granicama višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 0,2 stepena u odnosu na višegodišnji prosek.

Foto: dnevnik.rs

JUN 2024: U većem delu Srbije topliji i prosečno vlažan, a u Vojvodini topliji i malo suvlji jun. Srednja minimalna i mksimalna temperatura vazduha u junu biće iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 0,6 stepeni Celzijusovih u odnosu na višegodišnji prosek. U većem delu Srbije mesečna suma padavina tokom juna biće u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima oko 5 milimetara nižom u odnosu na višegodipnji prosek, a u Vojvodini biće ispod ili u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima proseku oko 10 milimetara nižim u odnosu na višegodišnji prosek.

Foto: pixabay.com

JUL 2024: Topliji i prosečno suv jul. Moguća pojava toplotnih talasa. Srednja minimalna temperatura vazduha u julu biće iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 0,7 stepeni u odnosu na višegodišnji prosek. Srednja maksimalna temperatura vazduha u julu biće iznad višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za oko 0,9 stepeni Celzijusovih u odnosu na višegodišnji prosek.

Foto: dnevnik.rs

Related articles

GDE SMO NA ENERGETSKOJ MAPI EVROPE: Srbija će ostati stabilna, iako će energetska kriza tresti svet i u 2022

Iako energetska kriza trese gotovo ceo svet, a cene struje i gasa su dostigle astronomske vrednosti, Srbija se i pored nedavnog kolapsa u proizvodnji električne energije i problema vezanim za isporuku plavog energenta, neće naći u društvu onih država koje uvode restrikcije, ali ni onih kojima će računi biti drastično uvećani. To se odnosi i […]

3 NAJJEFTINIJE U SRBIJI: 100 kvadrata vikendice u banji za 7.500, celo imanje na 83 ara za 6.000, a evo i kuće za 3.500 evra

foto:Facebook/Printscreen/Prodaja kuća i placeva na selu BEOGRAD – Pored nerazumno skupih kuća i stanova čija se cena po kvadratu kreće između 3.000 i 5.000 evra, u Srbiji postoji i čitavo tržište nekretnina gde se upravo za cenu tog jednog kvadrata kupuje celo domaćinstvo ili imanje. U poslednja dva dana po grupama na Fejsbuku pojavile su […]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *