EVROPLjANI SE ULENjILI Raste stopa ZAPOSLENOSTI, ali ne i broj RADNIH SATI Nikakva MOTIVACIJA ne pomaže

BRISEL: Evropljani sve manje žele da rade, a neke od najbogatijih zemalja Evropske unije kao što su Nemačka, Holandija ili Austrija pokušavaju da ih motivišu poreskim olakšicama, boljim zbrinjavanjem dece ili fleksibilnijim radnim vremenom, prenosi Dojče vele.

Prosečan broj radnih sati u Evropi se smanjuje, raste broj onih koji rade na pola radnog vremena, a sindikati u mnogim zemljama zahtevaju ukidanje radne nedelje od 38,5 sati.

Foto: dnevnik.rs

Zaposleni u Evropi žele da rade samo toliko da bi od toga mogli da žive i da ostatak vremena posvete stvarima koje su za njih stvarno bitne.

U Evropi trenutno radi rekordan broj ljudi, zaposlenost iznosi skoro 75 odsto, ali broj radnih sati se uprkos tome nije značajno povećao pošto rast broj radnika koji ne rade puno radno vreme.

U Nemačkoj, Holandiji i Austriji oko trećine zaposlenih ne radi puno radno vreme, a konkretno u Holandiji skoro 50 odsto zaposlenih radi 35 sati nedeljno ili manje od toga.

Poslovi s nepunim radnim vremenom mogu da uzrokuju probleme u oblastima u kojima već radi nedovoljan broj ljudi, a nedostatak osoblja će biti još veći kada „bejbi bum“ generacija rođenih između 1946. i 1964. godine ode u penziju, navodi DV.

Related articles

VELIKA ODLUKA JEDNOG BANAĆANINA Ne biste pogodili koji ZAČIN uspeva kod Mileta Stojkovića, a uslov je samo OVAJ

Nezaobilazan začin svake pice je origano. Ovaj začin  u domaćoj kuhinji ide i u druga jela po izboru i ukusu. Nema svežeg da se kupi, ali se zato osušeni može naći u svakoj radnji. Kako dolazi do nas retko ko će znati odgovor jer se o proizvodnji origana na domaćim poljima slabo zna i malo priča. Ova začinska biljka dobro […]

NEKOLIKO NEDELJA NAKON ŠTO SU PLASTIČNI KOMADIĆI OTKRIVENI U LJUDSKOJ KRVI NOVI RAZLOG ZA BRIGU: Britanci našli plastiku u plućima živih ljudi!

Naučnici sa Univerziteta u Halu (Velika Britanija) i Hal Jork medicinske škole, pronašli su delove mikroplastike u najdubljim delovima ljudskih plućima, gde se mislilo da je gotovo nemoguće da plastika dospe, zbog veoma uskih disajnih puteva. Ovo je prvi put da su naučnici pronašli mikroplastiku u plućima živog čoveka, i to kod većine učesnika istraživanja. […]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *