EVROPSKA ZELENA NEDELJA U NOVOM SADU

Povodom Evropske zelene nedelje održaće se šesti po redu Grad humanost – Rastemo uz EKO stvaralaštva, 10. juna od 10 sati, na platou ispred Promenade, u organizaciji EU info pointa i Čepom do osmeha, a uz podršku Grada Novog Sada.

Građani mogu da ponesu plastične čepove i ubace ih u postavljene kante. Sakupljeni čepovi se recikliraju, a prikupljena novčana sredstva koriste se za kupovinu pomagala deci sa smetnjama u razvoju i/ili invaliditetom, kao i njihovim porodicama, kako bi im se omogućilo lakše funkcionisanje u svakodnevnom životu i obrazovanju, pa tako akcija, osim što ima humanitarni karakter, podupire ekološko osvešćivanje društva i unapređivanje sistema odvajanja čvrstog otpada u Srbiji.

Pored sajamskog programa, najmlađi posetioci će moći da učestvuju u kreativnim radionicama, dečjim predstavama, recitacijama, kao i pravljenju mozaika od plastičnih čepova. Takođe, prisutni će moći da se upoznaju sa udruženjima i pojedincima koji svojim radom utiču na bolji položaj osoba sa invaliditetom i dece i odraslih sa smetnjama u razvoju.

Evropska zelena nedelja, koja se održava od 3. do 11. juna, fokusiraće se na veštine za održive, otporne i socijalno pravedne zajednice. Ona je svedočanstvo podrške EU ovom sektoru u Srbiji i njene saradnje sa nacionalnim i lokalnim institucijama.

Evropska unija je svetski lider u zaštiti životne sredine i podržava Srbiju na njenom putu ka zdravijoj životnoj sredini. Sa preko 580 miliona evra bespovratnih sredstava uloženih u zaštitu životne sredine i klimatske akcije u Srbiji, EU je najveći donator u ovoj oblasti u zemlji.

Izvor: EUIP NS

Related articles

KINESKI PIKAP NA STRUJU PRODAJE SE ZA SMEŠNU CENU: To nije sve, možete ga naručiti na Alibabi!

Kina ostaje dosledna svom obećanju da će proizvoditi jeftine električne automobile, a odnedavno se na tržištu pojavio model Čangli EV, električni pikap koji košta svega 2.000 dolara. Da sve bude još interesantnije, Čangli EV se, osim kod proizvođača, može kupiti i na kineskom sajtu za e-trgovinu, Alibaba.com, a uvoz je za sada moguć samo za SAD, javljaju […]

Photo Vecteezy

Više od milion električnih automobila u EU

Iz godine u godinu raste prodaja električnih automobila, kako u Evropi, tako i u svetu. Tako je u 2020. godini, broj putničkih automobila na električni pogon u državama članicama Evropske unije premašio milion. Prema podacima Zavoda za statistiku EU (Eurostat), ovo je 20 puta više od broja zabeleženog 2013. godine i tri puta više u odnosu na 2018. […]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *