(Foto) PROFESORI, RODITELjI I ĐACI U ODBRANI ŠKOLE Niko ne želi gašenje HPTŠ „Uroš Predić”

ZRENjANIN: U organizaciji Sindikata prosvetnih radnika Banata, danas je u Zrenjaninu održan protest zbog najavljenog gašenja Hemijsko-prehrambene i tekstilne škole „Uroš Predić“.

Protest je počeo u podne, ispred Kulturnog centra gde su prostorije Školske uprave, i nastavljen je protestnom šetnjom do Gradske kuće.

– Podršku su nam pružile brojne kolege, razne organizacije, instituti, fakulteti, više škole… Oni nas podržavaju da se izborimo za spas škole koja ima dugu tradiciju i dobre obrazovne profile, za kojima vlada velika potreba na tržištu – kazao je predsednik Sindikata prosvetnih radnika u HPTŠ „Uroš Predić” Milan Galić. – Škola ima problem sa elaboratom kojim nije definisano kakav je socijalni položaj zaposlenih i status učenika. Koliko nam je poznato, taj elaborat je vraćen na doradu zato što je manjkav, pa očekujemo dalje informacije iz Grada Zrenjanina i Pokrajine.

Foto: dnevnik.rs/Ž. Balaban

Tatjana Čihorić, majka učenice trećeg razreda srednje škole „Uroš Predić“, kazala je okupljenima da je njena ćerka donedavno išla na nastavu veoma raspoložena i motivisana.

Foto: dnevnik.rs/Ž. Balaban

-Kao i svaki roditelj, brinem za njene ocene, njeno ponašanje, za maturu… Odnedavno ona dolazi kući uznemirena, sa pričom o zatvaranju škole i o odlasku u drugu školu. Govori da su sva deca uznemirena zbog novonastale situacije i neizvesnosti koju nosi novi dan. U dilemi sam da joj kažem da je njen i strah njenih vršnjaka zaista opravdan, jer od početka drugog polugodišta, kao članica Školskog odbora i predsednica Saveta roditelja, slušam o zatvaranju škole – istakla je Čihorić i zapitala zbog čega bi neko zatvorio obrazovnu ustanovu koja je u dosadašnjem radu pokazala da je uspešna.

Foto: dnevnik.rs/Ž. Balaban

Related articles

U SRBIJI JE PRONAĐENO BOGATO NALAZIŠTE ZLATA: Ministarka Đedović otkrila gde se ono nalazi, ova OPŠTINA ĆE PROCVETATI!

U Srbiji je pronađeno bogato ležište zlata u Žagubici, na lokalitetu Čoka Rakita, rekla je ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović. – Preliminarni rezultati tehnoloških ispitivanja pokazuju i da je moguće proizvesti čist koncentrat zlata, sa ukupnim iskorišćenjem zlata većim od 93 odsto , što u perspektivi može biti od velikog značaja za ekonomiju cele […]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *