Google prijavio bankrot u Rusiji

Google nije u mogućnosti da posluje u Rusiji nakon što su zvaničnici zaplenili bankovni račun kompanije.
Rusko odeljenje Google-a, podnelo je obaveštenje o nameri da proglasi bankrot nakon što su zvaničnici zaplenili bankovni račun kompanije. To je „učinilo neodrživim funkcionisanje naše kancelarije u Rusiji, uključujući zapošljavanje i plaćanje zaposlenih u Rusiji, plaćanje dobavljačima i prodavcima i ispunjavanje drugih finansijskih obaveza“, rekao je portparol Google-a.
Kao i mnoge druge kompanije, Google je suspendovao većinu svojih komercijalnih aktivnosti u Rusiji nakon invazije te zemlje na Ukrajinu u februaru. Uprkos tome i sada prijavi za bankrot, Google će za sada nastaviti da pruža Rusima pristup besplatnim servisima kao što su Pretraga, Youtube, Gmail, Mape.
U maju prošle godine, Rusija je kaznila Google sa oko 82.000 dolara zato što nije izbrisao hiljade delova sadržaja za koje je smatrala da su nezakoniti. Vlasti su zatim kaznile kompaniju sa približno 98 miliona dolara u decembru iz sličnih razloga. Procenjeno je da je to predstavlja vrednost oko 5,7 odsto Google-ovog prometa u Rusiji u 2021.godini.
Poslednjih meseci, telekomunikacioni regulator Roskomnadzor vršio je pritisak na Youtube da ukine ograničenja pristupa ruskim medijima. Ruski TV kanal je prošlog meseca izvestio da su sudski izvršitelji zaplenili oko milijardu rubalja (oko 15 miliona dolara) od Google-a, nakon što je odbio da Ruskom TV kanalu vrati pristup nalogu na Youtube-u.
Ruski ministar za digitalni razvoj je rekao da, uprkos testiranju sopstvene, zatvorene verzije interneta, zemlja planira da ostane povezana sa globalnom mrežom.

Izvor: Engadget

Related articles

U PARKU PRIRODE „TIKVARA” GODIŠNjE SE PRODA OKO 150 DOZVOLA ZA PECANjE Najviše se pecaju tolstolobik i bela riba

Sa leve obale Dunava proteže se Park prirode „Tikvara”, područje koje karakterišu šume mekih lišćara, a ceo prostor isprepletan je rukavcima Dunava i barskim površinama. Najveće je prirodno jezero Tikvara. Na tim vodenim površinama dozvoljen je sportski ribolov, a kako je rekao ribočuvar u Parku Miroslav Tuckešić,  za deceniju svog rada, najčešći problemi sa kojima […]

Lara, šampionka u davanju mleka atrakcija Poljoprivrednog novosadskog sajma: Za manje od godinu daje više od 7.000 litara!

Od deset izloženih primeraka ovih životinja, jedna junica i jedna krava su šampionke ovogodišnjeg sajma. Krava Lara ponela je titulu šampionke za mleko.  -Krava Lara daje 50 litara mleka dnevno, nakon jutarnje i večernje muže. U proseku je to 30 litara, ali ova rasa simentalska daje i do 50. Šampionka Lara je stara osam godina- […]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *