Grad Kraljevo je dobio svoj prvi skejt park

Ljubitelji vožnje skejtborda, rolera, BMKS-a, ali i drugih ekstremnih sportova, konačno su dobili prostor u Kraljevu gde mogu da vežbaju izvođenje raznih „akrobacija” koje ovi sportovi podrazumevaju.

Foto: Grad Kraljevo

Pored atletskog stadiona, teretane na otvorenom, trim staze, prvi skejt park u našem gradu izgrađen je na delu nekadašnjeg „Sprajt” terena ispod obale.

Sredstva za realizaciju skejt parka površine 240 kvadratnih metara obezbeđena su Programom uređenja građevinskog zemljišta, a vrednost radova je 3.300.000 dinara.

Projektnu dokumentaciju je poklonio arhitekta Milorad Obradović iz Čačka, koji je učestvovao u realizaciji brojnih projekata kod nas i u inostranstvu, a koji je i sam dugogodišnji klizač.

Foto: Grad Kraljevo

Radovi na izgradnji skejt parka, čiji je izvođač bila firma „URBAN FACTORI” iz Beograda, završeni su početkom maja ove godine.

Svoj doprinos ovom projektu dali su i mladi kraljevački umetnici koji su prethodnih dana u potpunosti oslikali Skejt park.

 

Kraljevo.rs

Related articles

PRVO DIGITALNO SELO U SRBIJI: Useljenje u novu zgradu Biosens u Novom Sadu do kraja godine

“BioSens”, istraživačko-razvojni institut za informacione tehnologije biosistema, osnovan je pre sedam godina u Novom Sadu i pionir je digitalne transformacije poljoprivrede u Srbiji. Ovaj Institut teži da srpskom, kao i svetskom poljoprivrednom sektoru pruži digitalna rešenja kako bi se uz manje investicija ostvarili veći prinosi. “Biosens” je pokrenuo projekat Digitalno selo, prvo takvo u našoj […]

Jesenja sezona najstarije sajamske kuće počinje Danima električnih vozila: Slede 54. po redu sajam “Lova i ribolova i ekologije”, Međunarodni dani energetike i Novosadski sajam sporta

Jedna od prvih priredbi koja će otvoriti jesenju sezonu u najstarijoj sajamskoj kući je događaj pod nazivom Electric Vehicle Days, koji će se održati  8. i 9. septembra. Na ovoj sajamskoj manifestaciji biće predstavljena najnovija globalna tehnološka rešenja transporta ljudi i robe. Jedan od organizatora događaja je i Fakultet tehničkih nauka, uz podršku Pokrajinskog sekretarijata […]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *