GRAĐEVINSKOM FAKULTETU POSAO VREDAN ŠEST MILIONA DINARA Planira se sanacija dva mosta u Zrenjaninu

Građevinski fakultet u Beogradu dobio je posao izrade projektno–tehničke dokumentacije za sanaciju dva mosta na teritoriji grada Zrenjanina.

Kako je navedeno u obrazloženju, nabavka se sprovodi zato što most preko Jezera 1 ima oštećenja i jer je utvrđeno da je potrebno izraditi projekat sanacije. Za most između Jankovog Mosta i Banatskog Dvora je ustanovljeno da je nebezbedan za korišćenje.

Lučni pešački most preko Jezera 1 spaja četvrt Mala Amerika sa industrijskom zonom kod fabrike „Žitoprodukt“. Jednostavni betonski luk, podignut 1963. godine, danas premošćuje jezero koje je formirano 1985. od nekadašnjeg toka reke Begej. Od industrijskih giganata na drugoj obali nije ostalo mnogo, pa most danas ne prelazi toliko Zrenjaninaca kao što je to bilo pre pola veka. Ipak, i dalje je to najkraći put između dva dela grada, a sa jezerom čini jedinstvenu sliku.

Related articles

TENIS U ŠOKU; Đoković otkrio Goran Ivanišević VIŠE NIJE NjEGOV TRENER, EVO KO BI MOGAO DA GA ZAMENI

Novak Đoković se oglasio i otkrio je sve o prekidu saradnje sa Goranom Ivaniševićem… Odluku je Novak Đoković objavio i na društvenoj mreži Instagram. Goran Ivanišević je nekadašnji hrvatski teniser i osvajač četiri Grend slema. I njega je, kao i Đokovića, otkrila Jelena Genčić. Radili su zajedno pet godina, a i pored toga što se činilo […]

PROMOCIJA MONOGRAFIJE O SREDNjOVEKOVNOM PRSTENjU U SOMBORSKOM MUZEJU Krug života i smrti

SOMBOR: Nakon što je prošle godine u okviru obeležavanja značajnog jubileja, 140 godina muzejske delatnosti, bila predstavljena manja celina kroz izložbu „Krug života i smrti — prstenje iz srednjovekovne arheološke zbirke”, ovdašnji Gradski muzej Sombor će sutra u 12 sati upriličiti promociju projekta Monografija „Krug života i smrti“, svojevrsni katalog prstenja iz njegove srednjovekovne arheološke […]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *