Gradonačelnik Kraljeva obišao je radove na zgradama socijalnog stanovanja na Beranovcu

Gradonačelnik grada Kraljeva dr Predrag Terzić je sa saradnicima obišao radove na tekućem i investicionom održavanju neprofitnih stambenih zgrada u zakupu u Beranovcu. On je podsetio da su zgrade za socijalno stanovanje u Beranovcu izgrađene 2007. i 2009. godine i u njima su smešteni naši sugrađani koji su kao izbeglice iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske, kao raseljena lica sa Kosova i Metohije, i u ovo naše stanovništvo koje je u stanje socijalne potrebe, takođe živi u zgradama.

Foto: Grad Kraljevo

„Od njihove izgradnje ovde nije bilo značajnijih ulaganja i ulaganja u tekuće održavanje, ali smo ove godine odlučili da obezbedimo sredstva za izvođenje značajnih radova na krovnoj konstrukciji i drugim vidovima održavanja jer svi ljudi koji ovde žive zaslužuju. da žive u čistim zgradama. Na ovom mestu, pored toga, uložićemo više finansijskih sredstava kako bismo im omogućili život dostojan čoveka“, rekao je Terzić.

Foto: Grad Kraljevo

Prema njegovim rečima, u razgovoru sa korisnicima stanova imao je priliku da se informiše i o drugim problemima sa kojima se suočavaju.

Foto: Grad Kraljevo

„Verujem da ćemo samo zajedničkim radom, zajedno sa JP „Gradsko stanovanje„ i mojim saradnicima, uspeti da prevaziđemo sve ove probleme i omogućimo ljudima bolji i udobniji život“, rekao je tada gradonačelnik. istakao da su njegovi pomoćnici – Milun Jovanović, zadužen za pitanja iz oblasti ljudskih prava i Marko Matović zadužen za socijalna pitanja, član Gradskog veća zadužena za socijalnu politiku i brigu o deci i porodici Ivana Bazić, kao kao i Milica Jelić, koja je preuzela upravljanje Centrom za lokalne usluge Kraljevo, svakodnevno se trude da izađu u susret ovim ljudima.

„Moramo da razgovaramo sa ljudima, da čujemo pohvale, ali i da razgovaramo o stvarima koje treba promeniti. Moramo biti u stanju da čujemo kritike da bismo znali koje odluke da donesemo i kako da pomognemo. U tome uspevamo i samo zajedničkim radom možemo da doprinesemo boljem životu“, rekao je prvi čovek Grada.

Prema rečima direktora JP „Gradsko stanovanje“ Kraljevo Saše Kontića, sredinom avgusta počeli su radovi na tekućem investicionom održavanju stambenih zgrada za neprofitni zakup u Beranovcu i Ribnici. Na zgradama u Beranovcu izvode se molersko-farbarski i keramičarski, krovopokrivački, limarski i bravarski radovi, kao i radovi na izolaciji jedne od terasa korisnika stana.

Foto: Grad Kraljevo

„Radovi se odvijaju dogovorenom dinamikom, a kompletan nadzor vrši ‘Gradsko stanovanje’ Kraljevo. Molersko-farbarski radovi završeni su pre ugovorenog roka na svih pet objekata na Beranovcu i jednom objektu u ulici Zeke Nikolajevića u Ribnici“, rekao je Kontić i dodao da su ugovoreni radovi, u vrednosti od 3.400.000 dinara bez PDV-a, izvedeni zahvaljujući sredstvima koja su Za ove namene izdvojena su iz budžeta Grada.

Foto: Grad Kraljevo

Dragan Lazarević, jedan od korisnika koji u Beranovcu živi više od 15 godina, zahvalio je gradonačelniku Kraljeva i direktoru JP „Gradsko sambono” na svemu što su učinili na poboljšanju uslova života svih meštana ovog naselja.

Grad Kraljevo je jedan od sedam gradova u Republici Srbiji u kojima je kroz Program SIRP-a za stambeno zbrinjavanje i trajnu integraciju izbeglica u Srbiji realizovana izgradnja stambenih objekata uz donaciju Međunarodne organizacije UN-Habitat, Vlada Italije i Grad Kraljevo. Izgrađene su tri stambene zgrade sa 76 stambenih jedinica koje su useljene 2007. godine, a nakon toga, 2009. godine, uz pomoć donacije Međunarodne organizacije „Help“, izgrađene su još dve stambene jedinice sa 60 stanova. U naselju Ribnica u Kraljevcu 2016. godine izgrađena je zgrada sa sedam stanova i jednim poslovnim prostorom za socijalno ugrožene, koja je useljena iste godine, a investitor radova bila je Republika Srbija. Tekuće i investiciono održavanje svih navedenih objekata vrši JP „Gradsko sambono“ Kraljevo.

 

Related articles

GRADONAČELNIK DR PREDRAG TERZIĆ O VIZIJI BUDUĆNOSTI KRALJEVA: UZ AERODROM I KORIDOR – POSTAJEMO TREĆI CENTAR SRBIJE

Osim radnika i studenata, grad na Ibru konstantnim ulaganjima, strateški značajnom pozicijom na mapi i zelenom agendom privlači turiste i sportiste, ali i investitore iz cele države i regiona, a cilj gradonačelnika dr Predraga Terzića je da Kraljevo postane jedno od najznačajnijih čvorišta i mesto susreta svih ovih kategorija stanovništva. 1. Kraljevo je često na […]

OTPAD KAO RESURS BUDUĆNOSTI: Znate li kako se može pretvoriti u novac?

Kako pretvoriti otpad u novac i proizvod, u korist zaštite životne sredine, pitanje je na kome je zasnovana cirkularna (kružna) ekonomija. Štetnost linearnog modela ekonomije, koji se svodi na odbacivanje resursa, očigledna je i prelazak na cirkularno poslovanje ponudio bi rešenje za efikasnije korišćenje resursa, ali, između ostalog, i tretiranje otpada. Cirkularna eko­no­mi­ja je na­čin […]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *