Gradu Kraljevu skoro 14 miliona dinara od Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave za dečje igralište u Ribnici

Gradu Kraljevu je, u skladu sa Odlukom o raspodeli sredstava Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, početkom marta, odobrena realizacija projekta Izgradnja dečjeg igrališta u IV crnogorskoj ulici u Ribnici, u ukupnoj vrednosti projekta – 13.965.480,00 dinara sa PDV-om.

Grad Kraljevo je, ovim projektom, konkurisao po otvorenom Javnom pozivu Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu, u okviru namene Pružanje finansijske pomoći jedinicama lokalne samouprave radi obezbeđivanja nedostajućeg dela sredstava, u punom ili delimičnom iznosu, za realizaciju novih ili završetak započetih projekata koji se finansiraju iz budžeta jedinice lokalne samouprave, a od posebnog su značaja za jedinice lokalne samouprave, lokalni ekonomski razvoj, investicije i zapošljavanje u jedinici lokalne samouprave.
Ukupan iznos sredstava za realizaciju ovog projekta obezbeđuje Ministarstvo.
Foto: Grad Kraljevo
Projektom se planira uređenje javnog prostora u naselju Ribnica, u IV crnogorskoj ulici, namenjenog za odmor i igru dece – uređenje parkovskog prostora koji će koristiti deca od tri do 12 godina. Podlogu na dečjem igralištu činiće liveni tartan, različite debljine, u zavisnosti od visine pada. Rekviziti, od izdržljivih i trajnih materijala, otpornih na vremenske uslove i pogodni za lako održavanje, biće grupisani tako da se na prostoru igrališta mogu neometano igrati različite starosne grupe dece. Dečje igralište, od oko 400 m², biće podeljeno na dve zone – u prvoj, kružnog oblika, nalaziće se jedan, dok će u drugoj zoni biti šest rekvizita – penjalica/mreža odnosno multifunkcionalna sprava, poligon, kombinovana ljuljaška, klackalica, njihalica na dve opruge, vrteška.
Foto: Grad Kraljevo
Lokaciju na kojoj će se nalaziti ovo dečje igralište, u novembru prošle godine, prilikom posete Gradu Kraljevu, u pratnji gradonačelnika dr Predraga Terzića, obišao je ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Aleksandar Martinović, koji je tom prilikom obećao pomoć Ministarstva u realizaciji ovog projekta u cilju stvaranja što boljih uslova za odrastanje dece.

Related articles

25. MARTA U 20.30 ČASOVA GASIMO SVETLA ZA PLANETU ZEMLJU

Šesnaestu godinu za redom WWF vas poziva da se priključite najvećoj svetskoj kampanji posvećenoj planeti Zemlji i isključite svoja svetla u 20.30 časova. Takođe, pozivamo sve predstavnike gradskih vlasti širom Srbije da isključe javnu rasvetu na prepoznatljivim javnim mestima i tako podrže naše namere da pokažemo da je svaki napor za očuvanje Zemlje vredan. Gašenjem svetala Srbija će sebe uvrstiti u […]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *