INOVACIJA U TURISTIČKOJ PONUDI SOMBORA Gradska karta otvara sva vrata

SOMBOR: Mada statistički gledano beleži nešto manju posetu turista nego prethodne godine, Turistička organizacija ne odustaje od promovisanja Sombora i njegove okoline.

Foto: Turistička organizacija Sombora

Na aktuelnom Sajmu turizma u Beogradu predstavljena je inovacija u turističkoj ponudi „Sombor City Card”. Reč je o domaćem projektu koji uvodi potpuno novi pristup turizmu primenom digitalnih inovacija.

Osmišljena kao digitalni ekosistem, gradska karta predstavlja integralni deo pilot projekta održivog turizma grada Sombora, koji se temelji na 17 ciljeva održivog razvoja Ujedinjenih nacija. Cilj je da se omoguće različite usluge i pogodnosti ne samo turistima i gostima Sombora već i lokalnom stanovništvu kroz pristup raznim turističkim atrakcijama poput muzeja, kulturnih događaja, restorana i smeštajnih objekata. Ovim se štedi vreme i posetiocima pruža prilika da uživaju uz povoljnije cene i dodatne pogodnosti.

U eri ubrzanog digitalnog razvoja, somborska kartica biće dostupna na onlajn platformi domaćeg turizma Visit-Serbia. online,  Visit-Serbia.online, kao i na interaktivnim terminalima sa beskontaktnim plaćanjem raspoređenim po lokacijama u Somboru.
Među članovima tima koji daju pogodnosti su TOGS, Gradski i Muzej Podunavskih Švaba, zgrada Županije, Narodno pozorište, Galerija „Milan Konjović”, poljoprivredno domaćinstvo Periškić, Hotel „Barkod”, „Grintaun apartmani”, Etno domaćinstvo „Naš Salaš” i Etno restoran „Fijaker“.

Related articles

ĐUBRIVO ZA SETVU SE MOŽE NABAVITI U RAZMENI S ROBNIM REZERVAMA Poljoprivrednici veštak za proleće mogu platiti i kukuruzom koji će brati tek na jesen

Poljoprivrednici koji se spremaju za predstojeću prolećnu setvu mineralno đubrivo mogu nabaviti u razmeni s Robnim rezervama. Republička direkcija za robne rezeve objavila je oglas za prikupljanje podnuda radi razmene do 35.000.000 kilograma mineralnog đubriva NPK (6:24:12) za merkantilnu pšenicu i merkantilni kukuruz roda 2023. i 2024. godine. Pravo da učestvuju u razmeni imaju aktivna […]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *