ISPRAĆENI KANDIDATI ZA DOBROVOLjNO SLUŽENjE VOJNOG ROKA Uniformu će obući 15 mladića i tri devojke

Svečani ispraćaj kandidata za dobrovoljno služenje vojnog roka upriličen je danas u Centru Ministarstva odbrane Novi Sad, gde je dočekano 18 kandidata koji će tokom narednih šest meseci obavljati svoje vojničke dužnosti.

Foto: dnevnik.rs/S. Šušnjević

Zamenik gradonačelnika Novog Sada Igor Crnobarac istakao je da će Grad Novi Sad uvek biti spreman da podrži mlade vojnike i doprinese poboljšanju položaja pripadnika snaga bezbednosti.

– Svi smo svesni koliko je Vojska Republike Srbije važna za našu državu – rekao je Crnobarac. – Osim crkve, građani imaju najviše poverenja u vojsku. Verujem da će mladićima i devojkama narednih šest meseci biti korisni i da će sa lakoćom obavljati poslove i nakon završetka vojnog roka, bilo da ostanu u vojsci ili budu radili neki drugi posao.

Načelnik Centra ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu Novi Sad i potpukovnik Dragan Dimoski izjavio je da će momci i devojke odsluženjem vojnog roka nastaviti tradiciju svojih očeva, dedova i pradedova.

Foto: dnevnik.rs/S. Šušnjević

Related articles

SUTRA JE OGNJENA MARIJA: Ako zagrmi loš znak, a evo šta devojke treba da poklone onom ko im se sviđa

Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici sutra obeležavaju spomen na Svetu velikomučenicu Marinu koja je u našem narodu mnogo poznatija kao Ognjena Marija. Sveta velikomučenica Marina nije upisana u crkvenom kalendaru kao crveno slovo, ali je mnoge porodice obeležavaju kao krsna slava. Praznik se svrstava među veoma poštovane u narodu, posebno među ženama, tako da […]

KAKVI SU IZGLEDI ZA OSTVARENJE CILJA UTROSTRUČENJA OIE POSTAVLJENOG NA COP28?

Na ovogodišnjoj Konferenciji Ujedinjenih nacija o klimatskim promenama (COP28), postavljeni su ambiciozni ciljevi, a među njima našao se i izazov koji nalaže da je do 2030. godine potrebno da se kapaciteti obnovljive energije utrostruče. Neka istraživanja ukazala su na vrlo dobar napredak kada je reč o razvoju ovakvih kapaciteta, što dalje pruža pozitivne pretpostavke o postizanju cilja […]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *