IZGRADNjOM KOMPOSTILIŠTA SMANjENO ZAGAĐENjE VAZDUHA Novi Sad na Samitu u Ženevi predstavio projekte

Global Methane Samit, koji su zajedno organizovali UNECE i GMI (Global Methane Initiative), održan je od 18. do 21. marta u Ženevi, u sedištu misije Ujedinjenih nacija u Evropi, a Novi Sad je tom prilikom predstavio svoje projekte.

– Trenutno smo u fazi obezbeđivanja novca za izgradnju druge faze kompostnog polja, što bi zaokružilo realizaciju projekta – objasnila je Mira Radenović Bojić. – Povećanjem kapaciteta u potpunosti bi zadovoljili potrebe našeg regiona.

Foto: Gradska uprava za zaštitu životne sredine

U Ženevi su predstavljeni i rezultati rada Gradske uprave za zaštitu životne sredine u oblasti upravljanja čvrstim otpadom, što je, po rečima naše sagovornice, naišlo na pozitivne reakcije eminentnih stručnjaka i predstavnika drugih zemalja.

– Izgradnja regionalnog centra za upravljanje otpadom sa sanitarnom deponijom u vrednosti od oko 110 miliona evra, od čega je 40 miliona evra bespovratnih sredstava dobijeno od EU fondova, izgradnja centralnog prečistača otpadnih voda, kao i reciklažnih dvorišta, uvođenje primarne separacije otpada (postavka kontejnera za staklo, pet ambalažu, papir…), sve su to projekti koje trenutno realizujemo, a koji predstavljaju ispunjenje strateških ciljeva grada u oblasti zaštite životne sredine i prilagođavanju klimatskim promenama – navodi Radenović Bojić. – Grad će nastaviti da u saradnji sa naučno-stručnom zajednicom razvija nove projekte u oblasti zaštite životne sredine i na taj način obezbediti zdraviju budućnost naših sugrađana.

 

Dnevnik.rs

Related articles

PROBLEM SA SINUSIMA NIKAKO NE LEČITE KOD KIROPRAKTIČARA Higijena nosa bitna, ali poslušajte OVE REČI

BEOGRAD: Otorinolaringolog Kliničkog centra Srbije Bojan Pavlović ukazao je danas na značaj higijene nosa i ocenio da lečenje upale sinusa može biti izazovno, a ako ona prepraste u hronični oblik, i posebno frustrirajuće za pacijente. Probleme sa sinusima pacijenti ne bi trebalo da leče kod kiropraktičara, odnosno bez konsultacije sa lekarom, rekao je Pavlović u […]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *