JAVNI POZIV ZA SOLARNU FOTONAPONSKU ELEKTRANU KAO KUPAC-PROIZVOĐAČ

Zajedničko sprovođenje pilot projekta solarne fotonaponske elektrane – „Promocija obnovljivih izvora energije i energetske efikasnosti u Srbiji“, biće finansirano od strane nemačkog Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ), a sprovodiće GIZ.

U cilju poboljšanja razvoja solarnih fotonaponskih projekata u kompanijama, dokazivanja koristi od generisanja električne energije za sopstvene potrebe i prihvatanja tehnologije i pristupa kupac-proizvođač, GIZ podržava pilot projekte solarnih elektrana za dokazivanje tehničke i finansijske izvodljivosti modela kupca-proizvođača. Svrha pilot projekta je analiza postojećih procedura za dobijanje statusa kupca-proizvođača u Srbiji, dokumentovanje iskustava prilikom ugradnje solarne elektrane, doprinos unapređenju i modernizaciji procedura i koraka za proizvodnju električne energije za sopstvene potrebe, navodi se u Javnom pozivu.

Pilot projekat će biti realizovan u saradnji sa privatnim partnerom/kompanijom i su-finansiran od strane GIZ projekta u iznosu do 25.000 EUR.

Na osnovu unapred definisanih kriterijuma, GIZ projektni tim će izabrati partnera za pilot projekat solarne fotonaponske elektrane.

Vremenski okvir za realizaciju projekta je septembar 2023. – april 2024. godine. Biće realizovan samo jedan pilot projekat.

Zainteresovane kompanije mogu poslati svoje predloge projekata zajedno sa drugim dokumentima najkasnije do 20. avgusta 2023. godine do 23:59h.

Za više informacija pogledajte OVDE.

Energetski portal

Related articles

Photo Vecteezy

Konkurišite za subvencionisanu kupovinu novog bicikla

Udruženje Inicijativa za održivu urbanu mobilnost „Urban.log“ iz Beograda objavilo je Javni poziv za pružanje podrške građanima za kupovinu bicikala kao ekološki prihvatljivog transporta – Kupi bajs! Pravo učešća na ovom pozivu imaju sva fizička lica koja imaju važeću ličnu kartu s prebivalištem na teritoriji Beograda. Pojedinačni iznos sredstava koji se dodeljuje građanima po ovom javnom pozivu je 5.000 dinara, a […]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *