JAVNI POZIV ZA SOLARNU FOTONAPONSKU ELEKTRANU KAO KUPAC-PROIZVOĐAČ

Zajedničko sprovođenje pilot projekta solarne fotonaponske elektrane – „Promocija obnovljivih izvora energije i energetske efikasnosti u Srbiji“, biće finansirano od strane nemačkog Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ), a sprovodiće GIZ.

U cilju poboljšanja razvoja solarnih fotonaponskih projekata u kompanijama, dokazivanja koristi od generisanja električne energije za sopstvene potrebe i prihvatanja tehnologije i pristupa kupac-proizvođač, GIZ podržava pilot projekte solarnih elektrana za dokazivanje tehničke i finansijske izvodljivosti modela kupca-proizvođača. Svrha pilot projekta je analiza postojećih procedura za dobijanje statusa kupca-proizvođača u Srbiji, dokumentovanje iskustava prilikom ugradnje solarne elektrane, doprinos unapređenju i modernizaciji procedura i koraka za proizvodnju električne energije za sopstvene potrebe, navodi se u Javnom pozivu.

Pilot projekat će biti realizovan u saradnji sa privatnim partnerom/kompanijom i su-finansiran od strane GIZ projekta u iznosu do 25.000 EUR.

Na osnovu unapred definisanih kriterijuma, GIZ projektni tim će izabrati partnera za pilot projekat solarne fotonaponske elektrane.

Vremenski okvir za realizaciju projekta je septembar 2023. – april 2024. godine. Biće realizovan samo jedan pilot projekat.

Zainteresovane kompanije mogu poslati svoje predloge projekata zajedno sa drugim dokumentima najkasnije do 20. avgusta 2023. godine do 23:59h.

Za više informacija pogledajte OVDE.

Energetski portal

Related articles

U OVOM MESTU MEŠTANI U SNEGU DO GUŠE, NE PRESTAJE DA PADA VIŠE OD 50 SATI: Ne mogu da izađu iz kuće, a OVA STVAR JE DOBRA

Sneg je u većini mesta u Srbiji prestao da pada. Na Goliji, u Crnoj Travi i Trgovištu ima i do tri metra snežnih nanosa. Većina zavejanih puteva je očišćena. U Trgovištu je proglašena vanredna situacija. Doneta je i naredba da se obustavi nastava u planinskim predelima do sutra. Ekipe novopazarskih putara rade i na čišćenju […]

EVROPSKA PRESTONICA KULTURE OPRAVDAVA TITULU: Novosadski sajam od 3. marta postaje multimedijalni paviljon književnosti i umetnosti

Centralno mesto kulturnih dešavanja od 3. do 13. marta biće Novosadski sajam gde Fondacija „Novi Sad – Evropska prestonica kulture“ reaalizuje program „Seobe duša“. Najstarija sajamska kuća u Srbiji postaće u tom periodu i kuća književnosti. Vodeći događaj programa predstavljaće izložba „ Seobe duša – Novi Sad kroz knjigu ” u Auli Novosadskog sajma istovremeno […]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *