Jeste li čuli za skriveni fruškogorski plavi raj? Evo šta je za Bešenovo rekao jedan Amerikanac

Tropske vrućine zadesile su čitavu Srbiju, velike temperature, pogotovo u gradovima ne stvaraju baš prijatan osećaj. Nudimo vam idelanu ideju kako da se osvežite na pravi način. Predstavljamo vam mali pravi raj u srcu Fruške gore. Bešenovačko jezero.

Bešenovačko jezero ili Beli kamen, kako ga mnogi nazivaju, nalazi se u blizini sela Bešenovo, na Fruškoj gori. Na oko 38 km od Novog Sada, do ovog bisera možete doći jedino vašim prevozom. S obzirom da je put preko Beočina zatvoren, obilaznica je preko Zmajevca Partizanskim putem.

Voda na jezeru je čista i prozirna, a mnogi je smatraju i lekovitom. Jezero je nekoliko puta poribljavano i na samoj obali možete videti male ribe kako idu u jatu. Vegetacija s jedne strane jezera je bogata niskim i visokim rastinjem.

Foto: nsuzivo.rs

Ovaj skriveni raj u kamenitom predelu, predstavlja pravi fruškpogorski biser. Osećaj kada boravite na jezeru je potpuno nestvran, takav da imate osećaj da se nalazite na nekoj od plaža u Latinskoj Ameirici.

Ponesite sve što je potrebno za dan na plaži (suncobrani,hrana, piće..)

Na samom jezeru nema mnogo sadržaja, ako želite da prvoedete dan na ovom mestu preporučuje se da ponesete ležaljke, stolice i suncobrane od kuće jer je plaža sama po sebi divlja i na njoj nema urđenih mesta za odmor.

Još jedna bitna stvar jeste svakako da ponesete dovoljno tečnosti i hrane, jer se prva prodavnica nalazi 20ak minuta od jezera. Ukoliko imate i mini frižider za ovakve potrebe, veoma je korisno iskoristi ga za boravak na ovoj plaži.

Parkinga ima, dolazi veliki broj stranaca

Jezero je svakodnevno puno ljudi, posebno vikendom kada se stvaraju velike gužve jer ljudi iz čitave Srbije dolaze da posete ovu prelepu oazu mira. Od nedavno kako je plaža prokopavanjem uređena, stvoren je i dodatni divlji parking za sve posetioce. Parkinga dovoljno ima, ali se preporučuje da odete u ranim jutarnjim satima kako biste izbegli preveliku gužvu.

Naš reporter je ovog vikenda posetio jezero i razgovarao sa prisutnim kupačima, među kojima su bili čak i državljani Amerike.

-Ovo je prava oaza mira, osećaj je nestavran i preserećan sam što ovako nešto postoji u Srbiji. Ja sam poslednjih 20 godina u Americi, a ovo mi je prvo leto u Srbiji nakon tolikih godina. Čim sam čuo za ovo mesto od svojih prijatelja u Novom Sadu odlučio sam odmah da se uputim sa svojom porodicom – rekao je za NS Uživo posetilac jezera iz Amerike i dodao da je oduševljen prirodom i čistotom koja okružuje samo jezero.

Foto: nsuzivo.rs

Veliki broj posetilaca sa sobom nosi razne rekvizite za uživanje na vodi, te je tako najpozantija daska za surfovanje sa veslom. Vožnja ovom daskom stavra dodatan doživljaj jezera, jer imate tu moglućnost da sagledate sve lepote Bešenova iz sasvim druge perspektive. Prema rečima prisutnih ukoliko ne posedujete ovakvu dasku, možete je iznajmiti u Novom Sadu u određenim prodavnicama.

Ognjen Medić

Related articles

ŠTA VASPITAČICA IZ BEOGRADA ŽELI ZA 8. MART Evo kakve poklone TRAŽI OD RODITELjA, svi se raspametili

Nakon što se na društvenoj mreži povela polemika šta pokloniti vaspitačicama za Osmi mart, usledili su brojni ironični komentari poput „letovanja“, „stana od 80 kvadrata“, „bunde od činčile“… I dok su se mahom roditelji šalili na račun skupocenih darova koji se vaspitačicama tog datuma donose, jedna od njih rešila je da se oglasi i brutalno […]

Peglana kobasica – neispričane priče o pirotskom delikatesu

Pirotska peglana kobasica je mnogo više od prehrambenog proizvoda – ona je nesvakidašnji specijalitet pirotskog kraja, deo lokalnog identiteta, ponos Piroćanaca. Kao što je ajvar simbol Leskovca, kupus Futoga, malina Arilja, pršuta Zlatibora, a sir obeležje Sjenice, tako je peglana kobasica simbol Pirota. Rame uz rame sa kačkavaljem i ćilimom, ovaj specijalitet definiše grad Pirot. […]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *