JUBILARNI DANI ENERGETIKE NA NOVOSADSKOM SAJMU. Srpski, britanski i regionalni eksperti zajedno o energetskim projektima i politici!

Jubilarni 10. međunarodni Dani energetike i investicija biće održani u naredna dva dana u Kongresnom centru „Master“ Novosadskog sajma.

Manifestaciju koja ovog puta okuplja stručnjake iz Srbije, regiona i Velike Britanije će svečano otvoriti potpredsednica Vlade Srbije, ministarka rudarstva i energetike, Zorana Mihajlović, a predstavnici Vlade će tokom razgovora u panelima izneti više detalja o projektima koji su u toku, pripremi dokumenata javnih politika i planovima za budućnost.

Prvog dana, u sredu, planirani su Plenarna sesija „Ubrzanje energetske tranzicije u Srbiji-presek stanja“ kao i više panela – „Podrška unapređenju energetske efikasnosti u domaćinstvima“, „Projekat unapređenja energetske efikasnosti javnih zgrada u Vojvodini“, „Podrška smanjenju zagađenja iz individualnih izvora“, „Obnovljivi izvori energije u Srbiji“ i „Osunčajmo Srbiju“.

U četvrtak će se govoriti o planiranju niskougljeničnog razvoja na lokalnom nivou i ulozi energetskih zasada u energetskoj strategiji Srbije, a cela manifestacija se održava uz poštovanje svih preporučenih epidemioloških mera.

Učesnici i govornici su eksperti, predstavnici ministarstava, sekretarijata, lokalnih samouprava, instituta, privrednog i privatnog sektora i udruženja iz Srbije, Velike Britanije i Bosne i Hercegovine.

Stručne skupove će pratiti i izložbeni deo manifestacije, u kojem se predstavljaju firme, institucije i lokalne samouprave sa projektima u oblasti energetike.

Grad partner Međunarodnih dana energetike i investicija je Novi Sad, a priredbu Novosadski sajam organizuje uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj, dok je RES fondacija partner u organizovanju kongresnog segmenta.

 

Related articles

KAKAV ZATVOR Većina od 4.000 zatvorenika pobegla, UPALE BANDE

PORT-O-PRENS: Velika većina od ukupno 4.000 zatvorenika  državnog zatvora u glavnom gradu Haitija Port-o-Prensu pobegla je iz te ustanove nakon što su bande izvršile upad u nju, rekao je lokalni novinar za Bi-Bi-Si. Među zatovrenima su članovi bandi koji se dovode u vezu sa ubistvom predsednika Haitija Žovnela Moiza 2021. godine. Jedan od policijskih sindikata […]

PENZIONERSKA SARMA Penzije do PROSEKA prima oko 980.000 penzionera, veće od 100.000 njih 5,2 odsto

BEOGRAD: Prema podacima Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje, od 1.651.544 penzionera koliko ih je u januaru bilo na platnom spisku Fonda, penziju do proseka koji je za taj mesec iznosio 45.742 dinara primio je 981.091 penzioner ili 59,40 odsto. Manje od prosečne decembarske neto plate koja je iznosila 95.093 dinara primilo je 1.549.006 penzionera, […]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *