KARAVUKOVU Dođeš praznog stomaka, vraćaš se punog, ne trebaju ti pare, ne treba ti ništa…

Premda je za nama izuzetno topao i sunčan vikend, nekoliko dana pre njega bili su, setite se, oblačni, vetroviti i mestimično kišoviti dani.

 

Vatrogasac ne možeš da budeš ako to ne voliš

Davne 1890. godine u Karavukovu je osnovano Dobrovoljno vatrogasno društvo koje je svoj Dom dobilo tek 1940. Iako danas imaju svega 20 aktivnih članova, uz dobru opremu i kamion, koje su dobili kao donaciju od vatrogasca Haralda Volmera iz Nemačke, ovi hrabri Karavukovčani drže pod kontrolom svoje selo i atar koji se prostiru na 60 kvadratnih kilometara.

Foto: dnevnik.rs/L. Radlovački

– Ove godine po prvi put idemo na takmičenje „Majski susreti”, što je brza pokazna vežba sa vatrogasnim vozilom i šest vatrogasaca – kaže predsednik DVD-a Darko Micić, dodajući da im je u planu da krenu sa obukom pionira koji će takođe učestvovati na predstojećim takmičnjeima. – Trudimo se i redovno vežbamo da budemo što spremniji na izazove koji su pred nama, a tu smo da pomognemo građanima u bilo kojoj nevolji, ne samo u slučaju požara.

Kako u Društvu imaju i mlade članove, Micić ističe da mu to uliva nadu da u nama još uvek ima ljudske humanosti.

– Volim da kažem da ovo ne možeš da radiš ako ne voliš. Drago mi je da pored sebe vidim mlade ljudi koji su vrlo zainteresovani i vrlo aktivni u Duštvu. Iskreno se nadam većoj pomoći lokalne samouprave i poboljšanju statusa DVD-a u boljoj opremljenosti i sa još jednim kamionom za brzu intervenciju koji nam je neophodan pored vatrogasne cisterne koju trenutno posedujemo – zaključuje predsednik Društva.

 

Dnevnik

Related articles

RIBOLOVCI, PAZITE SE Počela intenzivna kontrola na novosadskim vodama, koristi se i dron

U cilju sprovođenja Naredbe o merama za očuvanje i zaštitu ribljeg fonda i početka lovostaja na autohtonu riblju vrstu, smuđa, Ribočuvarska služba JVP „Vode Vojvodine“ započela je intenzivne i neprekidne kontrole rekreativnih ribolovaca na teritoriji Grada Novog Sada i drugih ribarskih područja pod svojom ingerencijom. Kako su istakli, akcenat je na kontroli ulova ribolovaca i […]

UPRAVA ZA KOMUNALNE POSLOVE RASPISALA DVA TENDERA Više od 30 miliona dinara za održavanje fontana i čišćenje grafita

Fontane bi trebalo da predstavljaju ukras svakog grada, idealno mesto za osveženje u vrelim letnjim danima i omiljeni kutak okupljanja svih generacija. Održavanje sedam fontana koštaće oko 11,8 miliona dinara, dok će za uklanjanje grafita sa fasada zgrada, spomenika i drugih javnih površina  Grad izdvojiti gotovo 18,2 miliona, odnosno to su procenjene vrednosti dve javne […]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *