KLIZIŠTE UGROŽAVA VELIKU SVETINjU I POZNATO LEČILIŠTE Izgrađen kameni zid kojim se rešava ovaj problem u Pribojskoj Banji

PRIBOJ: Duže od dve decenije u Pribojskoj Banji je akutan problem klizišta iznad rehabilitacionog centra, koje se, sa iole većim snežnim ili kišnim padavinama, aktivira i iznova ugrozi, kako RH centar, tako i bazene i Spa centar Terme 36.6, zatim saobraćajnicu kroz Banju ali i manastir Svetog Nikole.

– Po oceni stručnjaka,posao su kvalitento izveli „Putevi Užice“,a očekivanja su da će preduzete mere značiti i dugoročniju stabilizaciju klizišta u Pribjskoj Banji, koje se evo, do ovih prolećnih dana, nije ponovo aktiviralo. Glavni radovi su privedeni kraju, a ovih i narednih dana, klizište će se sukcesivno,prekrivati adekvatnim slojem rodne zemlje, kako bi se što pre prostor klizišta potpuno ozelenio, pa pored određene zaštite i taj prostor u centru Banje, koliko – toliko kultivisao, i izgledao što lepše, dodaju nadležni.

Vrednost izvedenih radova na saniranju klizišta u Pribojskoj Banji je preko tri miliona dinara, a sredstva je obezbedila Opština Priboj.

 

Dnevnik.rs

Related articles

STIŽE 12.000 DINARA JEDNOKRATNE POMOĆI Evo ko može da se prijavi i gde

Na sednici Privremenog organa grada Kraljeva usvojena je odluka o jednokratnoj novčanoj pomoći porodicama sa troje i više dece sa teritorije grada na Ibru. Kao i prošle godine, iznos ove pomoći iznosi 12.000 dinara, a uslov je da podnosilac zahteva ima prebivalište na području Kraljeva, ili boravište za izbeglice i raseljene, kao i da pravo […]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *