Konkurišite za subvencionisanu kupovinu novog bicikla

Photo Vecteezy

Udruženje Inicijativa za održivu urbanu mobilnost „Urban.log“ iz Beograda objavilo je Javni poziv za pružanje podrške građanima za kupovinu bicikala kao ekološki prihvatljivog transporta – Kupi bajs!

Pravo učešća na ovom pozivu imaju sva fizička lica koja imaju važeću ličnu kartu s prebivalištem na teritoriji Beograda.

Pojedinačni iznos sredstava koji se dodeljuje građanima po ovom javnom pozivu je 5.000 dinara, a ukupno je izdvojeno 7.000.000 dianara.

Podrška za kupovinu bicikala može se ostvariti samo za kupovinu novog bicikla koji se pokreće pomoću pedala ili uz pomoć električnog pogona.

Fizička lica koja su podnela prijavu putem aplikacije dobijaju personalizovani vaučer na e-mail adresu unetu u prijavi i isti mogu iskoristi u narednih 15 dana ili do realizacije poslednjeg vaučera.

Vaučer može biti samo jednom iskorišćen i jedan korisnik može iskoristiti samo jedan vaučer.

U realizaciji Projekta učestvuju i privredni subjekti koji su se prijavili za učešće nakon sprovedenog Javnog poziva, a koji mogu vršiti prodaju u okviru svoje delatnosti, imaju maloprodajne objekte na teritoriji grada Beograda i u svom asortimanu imaju bicikle koji se pokreću pomoću pedala ili uz pomoć električnog pogona.

Javni poziv će biti otvoren od 15. avgusta do 15. novembra 2022. godine, odnosno do utroška predviđenih sredstava.

Konkurs je objavljen na sajtu udruženja www.urbanlog.rs/kupibajs, kao i na sajtu Grada, u delu Gradski oglasi i konkursi, a zahtevi se podnose elektronski.

Projekat „Kupi bajs“ ima za cilj pružanje podrške građanima za nabavku bicikla kao ekološki prihvatljivog prevoznog sredstva na teritoriji Grada Beograda za 2022. godinu, sa namerom povećanja broja biciklista na ulicama Grada, a u svrhu poboljšanja kvaliteta vazduha i smanjenja zagađenja životne sredine.

Izvor: energetskiportal.rs

Related articles

U FEDERACIJI BIH NA MREŽU PRIKLJUČENA 731 SOLARNA ELEKTRANA

Na distributivnu mrežu Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH) priključena je 731 solarna elektrana, navodi se u saopštenju Regulatorne komisije za energiju u Federaciji BiH. Prema statističkim podacima do kraja 2021. godine na mrežu su priključene 453 solarne elektrane, te da je primećen značajan porast priključenih elektrana jer ih sada ima 731. Kako je u toku prikupljanje podataka […]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *