KUDA ĆE NA OPORAVAK Radnici Instituta „Simo Milošević“ od danas u štrajku

PODGORICA: Radnici ugostiteljskog sektora Instituta “Simo Milošević” od danas su u štrajku dok ostali segmenti ove zdravstvene institucije u štrajk stupaju od 25. marta, kada će biti prekinut prijem  pacijenata na svim odeljenjima, osim dečjeg.

To je podgoričkim Vijestima rekla predsednica Sindikata Instituta Igalo Marija Obradović. Ona je pojasnila da su zaposleni u ovoj zdravstvenoj ustanovi, novembarsku platu dobili 25. decembra prošle godine, a to je ujedno i poslednja koju su primili, pa im kasni isplata tri zarade.

Ugostiteljski sektor Instituta je odluku o štrajku najavio proteklih dana, dok su ostali segmenti odluku predali juče. Obradović je naglasila da je odluka o štrajku doneta na osnovu sastanka Izvršnog odbora Sindikata, koja je održana pre dva dana.

Foto: Youtube Printscreen

“Štrajk će stupiti na snagu deset dana od donošenja odluke, što je 25. mart. Od tog momenta će se raditi na nivou minimalnog procesa rada, a to će podrazumevati prestanak prijema pacijenata, osim dečjeg odeljenja, od 25. marta. Pacijenti koji se u momentu započinjanja štrajka zateknu u Institutu, dobiće u potpunosti sve terapije koje do tada budu imali”, istakla je Obradović i naglasila da se slično desilo i prošle godine, kada je kasnila isplata tri plate.

Vlada je na sednici početkom februara donela odluku o formiranju Komisije za rešavanje statusa Instituta, čiji je zadatak da prati i analizira stanje u ovoj ustanovi, predlaže i daje sugestije za aktivnosti.

Ova Komisija je juče održala radni sastanak potpredsednika Vlade i ministara sa premijerom Milojkom Spajićem kako bi ga upoznali sa problemima u Insitutu. Sastanak je međutim kako saznaju Vijesti, bio samo međukorak dok se sednica Komisije na kojoj će se finalizovati zaključci za ovu zdravstvenu instituciju, očekuju u narednim danima.

 

 

Related articles

ONO ŠTO JE LEPO, MORA I DA KOŠTA Ako ste planirali ODMOR NA TARI, ponesite PUNE NOVČANIKE Evo koliko će od ponedeljka VOZAČE koštati ulazak u Nacionalni park

BAJINA BAŠTA: Od ponedeljka počinje naplata naknade za korišćenje vozila na motorni pogon u zaštićenom području Nacionalni park Tara. Naknada će se vozačima naplaćivati na ulaznim kapijama u Perućcu i na Kaluđerskim Barama po kateroriji vozila. Vozačima za čija vozila su predviđene naknade su: I kategorija motornih vozila do 1,3mm visine (kod prednje osovine vozila) […]

ŠTA VASPITAČICA IZ BEOGRADA ŽELI ZA 8. MART Evo kakve poklone TRAŽI OD RODITELjA, svi se raspametili

Nakon što se na društvenoj mreži povela polemika šta pokloniti vaspitačicama za Osmi mart, usledili su brojni ironični komentari poput „letovanja“, „stana od 80 kvadrata“, „bunde od činčile“… I dok su se mahom roditelji šalili na račun skupocenih darova koji se vaspitačicama tog datuma donose, jedna od njih rešila je da se oglasi i brutalno […]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *