LJUBOMIR NAPUSTIO DRŽAVNI POSAO I POZAJMIO PARE ZA RADNJICU: Sad ga u Požegi zovu kraljem! Evo od čega je napravio svetski biznis

POŽEGA – Iako kožarstvo u Srbiji zbog skupe proizvodnje i ograničenih resursa postaje sve manje zastupljeno, porodica Marjanović iz Požege duže od tri decenije prkosi svim statistikama.

Ljubomir je počeo u maloj zanatskoj radnji prvo da popravlja kaiševe, a onda je rešio i da ih pravi. Brzo je shvatio da samo kvalitetom može krenuti stazom uspeha i zato je u svaki primerak ulagao puno truda, vremena i pažnje, ali i najkvalitenije kože.

Foto: Rina

– Odmah na početku sam znao, ili ćemo praviti prave kožne kaiševe ili ih onda nećemo ni praviti. Napustio sam sigurnost državnog posla i krenuo u nepoznato. Prvi novac sam pozajmio kako bih razvio posao. Znao sam samo da ne želim biti običan majstor, već da pravim nešto što niko drugi nema. U tome smo moja porodica i ja uspeli“, rekao je Ljubomir za RINU.

Marjanovići su samo još jedan dokaz da bez rizika, nema uspeha i da ukoliko nešto želite da radite morate sve od sebe dati i ne štedeti se. Nakon što su njegovi kožni kaiševi krenuli da se prodaju „kao alva“, njihova ponuda se proširila na celokupnu kožnu galanteriju. Kvalitet je ponovo bio imperativ. Danas njihova firma broji 40 radnika i preko 340 različitih artikala. U posao je uključena čitava porodica.

Foto: RINA
– Moja žena je sve vreme u proizvodnji, pazi tokom pakovanja da se ne podvuče neki feler. Deca su takođe uključena u posao, što me izuzetno raduje. Nama je satisfakcija kada zapošljavamo ljude i uspevamo da pre svega zadržimo decu da ostanu u ovoj maloj sredini što i uspevamo“, kaže ovaj Požežanin. Kožni proizvodi iz Požege obišli su čitav svet i završili u rukama kao poklon naše vlade poznatim domaćim i stranim ličnostima. Neki od njih smešteni su čak i na policama ruskog predsednika Vladimira Putina. – Kada je prvi put došao Putin, patrijarh mu je poklonio Orden Svetog Save prvog reda, a to je radila naša firma, a dobio je i Bibliju ukoričenu našom kožom. Za sledeći Putinov dolazak, zvali su nas da za šest flaša rakije uradimo sanduk kao kofer i to smo takođe završili. Razlika u kvalitetu se uvek vidi, možete jeftinije naći kod Kineza ili od onih što nas kopiraju, ali to svakako nije to“, ističe Ljubomir. U sličnom pogonu ponikao i ovaj ministar Ove vredne i preduzetne ljude obišao je i ministar trgovine u Vladi Srbije, Tomislav Momirović, koji i sam potiče iz porodice koja se bavi kožarstvom. – Hvala im što su stvorili jednu ozbiljnu porodičnu kompaniju. Veliki su izazovi pred njima, tržište je surovo. Ja sam porastao u jednom ovakvom pogonu i svi ljudi znaju da sam ja čovek iz privatnog sektora i odlično znam kako je kada osetiš miris kože i lepka, to vam uđe pod kožu i teško je napustiti ovakav jedan biznis koji ima neverovatnu perspektivu u gradu koji se neverovatnom brzinom razvija.

Ovakva kompanija sa ovakvim kvalitetom ima neverovatnu perspektivu, i mi kao Vlada RS uvek ćemo stajati iza ovakvih domaćih brendova, rekao je ministar trgovine Tomislav Momirović i dodao da je jedan od prioriteta stvoriti još bolje uslove da kompanije poput ove mogu da se razvijaju, stvarajući društevni proizvod i brend Srbije.

Izvor : Kurir.rs/RINA

Related articles

TAJNE SLUŽBE KORISTILE SU GA ZA ELIMINACIJU POLITIČKIH PROTIVNIKA: Evo koja biljka iz bašte je služila bioterorizmu

Jedna njegova semenka može ubiti dete, a desetak-odraslog čoveka. Uprkos svojim raskošnim crvenim plodovima koja može da ulepša mnoge bašte, ricinus je veoma otrovna biljka. U našem narodu je zovu skočac i crveni čičak (lat. Ricinus communis). Otrovni su svi delovi biljke, ali je koncentracija otrova najveća u semenkama. Simptomi trovanja su povraćanje i dijareja […]

EVROPSKA PRESTONICA KULTURE OPRAVDAVA TITULU: Novosadski sajam od 3. marta postaje multimedijalni paviljon književnosti i umetnosti

Centralno mesto kulturnih dešavanja od 3. do 13. marta biće Novosadski sajam gde Fondacija „Novi Sad – Evropska prestonica kulture“ reaalizuje program „Seobe duša“. Najstarija sajamska kuća u Srbiji postaće u tom periodu i kuća književnosti. Vodeći događaj programa predstavljaće izložba „ Seobe duša – Novi Sad kroz knjigu ” u Auli Novosadskog sajma istovremeno […]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *