MALINARI O PROIZVOĐAČKOJ CENI Traže od hladnjačara da do 5. marta saopšte otkupnu cenu maline

ARILjE: Udruženje malinara Vilamet iz Arilja zahteva od hladnjačara da najkasnije do 5. marta kažu kolika će biti otkupna cena odnosno sa kojom kalkulacijom o proizvođačkoj ceni za 2024. oni sada izlaze, kako bi sprečili potencijalne gubitke i mogućnost manipulacije cenama tokom sezone.

Foto: Dnevnik.rs

Takođe, uputili su molbu sa istim rokom predstavnicima Ministarstva poljoprivrede, za informaciju o stanju prenetih zaliha neprodate maline iz 2023. godine.

Kako se navodi u saopštenju Udruženja, prošle godine bili su suočeni sa određenim poteškoćama kako na svetskom tržištu usled rata, pojave viškova i male potražnje srpske maline.

„Tako i na domaćem tržištu gde je bila niska otkupna cena, pre svega, zbog toga što je većina naših izvoznika, čast izuzecima, prevalila ceo teret poremećaja na svetskom tržišta na primarnog proizvođača“, navodi se u saopštenju.

Dodaju da njihov najveći problem jesu otkupljivači, tj. hladnjačari koji ih konstantno ne vide kao ravnopravne partnere.

Related articles

POSLOVNA ŠANSA ALI I LUD PROVOD ZA STUDENTE IZ CELOG REGIONA NA NOVOSADSKOM SAJMU: Prvi Međunardoni festival studenata SMART počinje u subotu!

Novosadski sajam biće domaćin prvog Međunarodnog festivala studenata „Smart“ predstojećeg vikenda. Zamišljen kao moderna manifestacija festival će u subotu i nedelju, 12. I 13.novembra, okupiti studente iz Srbije i regiona koji će imati šansu da se upoznaju sa radom kompanija.  Firme će predstaviti svoju radnu delatnost kroz prezentacije i otvoriti svoja vrata budućim nadam. Posetioce […]

GRADONAČELNIK DR PREDRAG TERZIĆ O VIZIJI BUDUĆNOSTI KRALJEVA: UZ AERODROM I KORIDOR – POSTAJEMO TREĆI CENTAR SRBIJE

Osim radnika i studenata, grad na Ibru konstantnim ulaganjima, strateški značajnom pozicijom na mapi i zelenom agendom privlači turiste i sportiste, ali i investitore iz cele države i regiona, a cilj gradonačelnika dr Predraga Terzića je da Kraljevo postane jedno od najznačajnijih čvorišta i mesto susreta svih ovih kategorija stanovništva. 1. Kraljevo je često na […]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *