MEĐU NOVOSADSKIM SREDNjOŠKOLCIMA Najpopularniji gimnazije, IT smerovi i medicina

Kada se pred početak drugog polugodišta priča o izboru budućeg zanimanja zahukta, mnogobrojni osmaci imaju ozbiljnu dilemu.

Među tehničkim školama iskače „Mileva Marić Ajnštajn” zahvaljujući obrazovnim profilima tehničar za digitalnu grafiku i internet oblikovanje (85,9), te arhitektonski tehničar (82,92), dok je TŠ „Pavle Savić” postala atraktivnija nakon što je 2022. godine formirala odeljenje tehničara za operativnu forenziku, za koje je lane bilo potrebno minimum 78,98 bodova.

U Srednjoj mašinskoj školi najtraženiji su smerovi tehničar za kompjutersko upravljanje (CNC) mašina (73,87) i tehničar za industrijsku robotiku (69,01), u „Pinkiju” tehničar drumskog saobraćaja (64,16) i tehničar poštanskog saobraćaja i telekomunikacionih usluga (63,18), dok je u Poljoprivrednoj školi sa domom učenika u Futogu, nakon drugog upisnog kruga, upisna kvota za poljoprivredne tehničare sa 50,78 bodova skočila na 72,82.

Related articles

SAJAM KNJIGA POD NOVOSADSKOM KUPOLOM! Svečano otvoren Međunarodni sajam knjiga, obrazovanja i umetnosti u Novom Sadu

Novosadski sajam od danas je mesto dobre knjige, umetnosti i obrazovanja. Od 3. do 10. marta biće održani Međunarodni sajam knjiga i 26. međunarodna izložba umetnosti “Art Ekspo”, dok će Sajam obrazovanja “Putokazi” trajati dva dana, 9. i 10. marta. Na današnjem svečanom otvaranju istaknuto je da će biti ukupno 180 izlagača iz 6 zemala, […]

FARMERI SE LETI SUOČAVAJU S VELIKOM PROBLEMOM: Evo načina da se spreči pad mlečnosti krava!

Jedan od najvećih problema u mlečnom govedarstvu u vrelim letnjim danima kada temperatura vazduha prelazi 30 C je pad mlečnosti i farmeri treba da znaju da su ova pojava i smanjen apetit krava rezultat visokih temperatura, a ne bolesti, piše PSSS. Biološka adaptacija krava na visoke ambijentalne temperature podrazumeva smanjenu proizvodnju mleka i porast temperature […]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *