Mladi Kraljevčanin oborio Ginisov rekord

Kraljevčanin Saša Garović nedavno je ušao u Ginisovu knjigu rekorda oborivši rekord u sklekovima sa tegovima. Saša je oborio dosadašnji zvanični rekord od 1.522 sklekova, uradivši 1.580 sklekova. Mladom Garoviću čestitku povodom uspeha uputio je i predsednik Privremenog organa grada Kraljeva dr Predrag Terzić.

Foto: Grad Kraljevo

On je podsetio da je Kraljevo oduvek bilo grad uspešnih sportista – Ljubiša Gile Milojević postao je klupski prvak Evrope sa Crvenom zvezdom 29. maja 1991. godine, Veljko Petković doneo je Olimpijsko zlato Kraljevu 2000. godine, kao i mnogi drugi kraljevački sportisti koji su sa ponosom proneo ime našeg grada širom zemlje i sveta.

„Mi smo grad ljudi koji su osvajali evropska i svetska prvenstva, a od pre nekoliko dana imamo i Ginisovog rekordera – Sašu Garovića iz Ratine, koji je pokazao kako se rade sklekovi pod opterećenjem. Ovaj devetnaestogodišnjak svakodnevno trenira, trudi se da obori ne samo državne, već i svetske rekorde i to mu baš dobro ide“, rekao je Terzić.

Foto: Grad Kraljevo

Prema njegovim rečima, Saša, nažalost, trenira sam i u uslovima koji nisu baš najbolji, ali je Grad spreman da mu pomogne.

„Iz tog razloga, grad Kraljevo će obezbediti finansijska sredstva da Saša ima bolje uslove za treniranje, da se vidimo ponovo sledeće godine kada Saša obori, ne državni, već svetski rekord, i ponovo bude upisan u Ginisovu knjigu rekorda.“ , rekao je predsednik Privremenog organa grada Kraljeva.

Saša Garović se zahvalio Gradu Kraljevu na prijemu i gostoprimstvu, kao i obećanoj podršci i pomoći u narednoj godini, koja će mu zaista mnogo značiti. Garovićeva dve godine vredno trenira u parku u Ratini, i leti i zimi, kada pada kiša, sneg, led, ne propušta trening bez obzira na vremenske uslove.

„Moj učitelj sam samo ja, niko drugi mi nije pomogao i sam sam smislio sve treninge. Učio sam na svojim greškama jer sam se mnogo puta povredio. Sigurno sam sedam-osam puta imao teške povrede ruke i ramena, ali sam se izborio“, rekao je Garović.

Kako je istakao, pored nacionalnog rekorda koji drži sa 207 neuspeha iz serije, najznačajniji je Ginisov rekord u kome je za sat vremena uradio 1.580 sklekova sa 10 kilograma.

Foto: Grad Kraljevo

Mladi Kraljevčanin planira da nastavi vredno da trenira i priprema se za sledeću godinu u kojoj ima za cilj da obori nove rekorde, a ujedno se sprema i za upis na Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja. Njegova velika želja je da pomogne mladim ljudima, koji vole ovaj sport, da zajedno napreduju i postižu zapažene rezultate u budućnosti.

 

 

Related articles

DOM ZDRAVLjA otvorio telefonsku liniju PSIHOLOŠKE PODRŠKE Cilj je prevencija poremećaja iz spektra mentalnog zdravlja

U trenucima kada naša zemlja svedoči tragedijama koje pogađaju i pojedince, i porodice, u Domu zdravlja, kako se kaže u saopštenju, imaju obavezu da se ne ogluše na očigledne pozive na pomoć koje nam ovi nemili događaji šalju te od danas, 27. marta, pokreću otvorenu liniju psihološke pomoći. Linija će biti otvorena svakog radnog dana od 7 do 20 časova […]

PRVI RASADNIK PO STANDARDIMA EVROPSKE UNIJE Primena najsavremenije tehnologije… Evo gde se nalazi najveći staklenik u Srbiji

Domaće povrtarstvo unapređeno je izgradnjom staklenika u Irigu, koje u tehnologiji proizvodnje rasada povrće ne zaostaje sa istim staklenicima u EU. Iriški staklenik ujedno je i prvi staklenik u Srbiji koji primenjuje najsavremenije tehnologije EU. Staklenik „Rasad grou” je novcem iz IPARD programa opremljen takvom tehnologijom koja omogućava kontrolu mikroklimatskih uslova, a to znači da […]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *