Najboljim kraljevačkim studentima po 200.000 godišnje – u toku Konkurs za dodelu stipendija

Za finansiranje svojih studenata koji tokom školske 2023/2024. godine postignu najbolje rezultate tokom studiranja odnosno ispune uslove propisane Konkursom, i ove godine, Grad Kraljevo je obezbedio sredstva.

„Promenili smo iznos sredstava tako da smo opredelili čak 20.000 dinara mesečne stipendije za 50 najboljih studenata sa teritorije grada Kraljeva. Taj iznos se isplaćuje svakog meseca u godini osim tokom letnje pauze – u julu i avgustu. Svaki student grada Kraljeva dobiće ukupno 200.000 dinara. To je iznos koji je veći od republičke stipendije tako da se najbolji studenti grada Kraljeva opredeljuju da konkurišu za kraljevaču stipendiju“, kaže gradonačelnik grada Kraljeva dr Predrag Terzić ističući da studenti ne mogu da primaju i gradsku i republičku stipendiju.

Pravo na stipendiju ima i svaki student sa hendikepom, koji ostvaruje pravo na gradsku stipendiju prioritetno.
„Grad je izmenio odluku o stipendiranju studenata time što je omogućio studentima sa invaliditetom da dobiju stipendiju po povlašćenim uslovima. Dovoljno je da student sa invaliditetom ispuni uslove koji su propisani konkursom i ne ulazi u rangiranje već automatski dobija stipendiju.

Neophodo je da ima prosek ocena koji je viši od 8,5, da nikad nije obnavljao godinu, a ukoliko je godinu obnovio iz zdravstvenih razloga, treba da priloži dolument, medicinski nalaz, koji to dokazuje“, kaže Terzić, uz napomenu da je neophodno da svi koji konkurišu pohađaju fakultete čiji je osnivač Vlada Republike Srbije.

Konkurs za dodelu stipendija studentima grada Kraljeva za školsku 2023/2024. godinu, koji je raspisala Komisija za dodelu stipendija studentima grada Kraljeva, traje do 5. marta. Objavljen je u listu „Ibarske novosti“, na oglasnoj tabli Gradske uprave grada Kraljeva i na zvaničnom sajtu Grada Kraljeva www.kraljevo.rs, a za sve informacije učesnici konkursa mogu se obratiti Odeljenju za društvene delatnosti Gradske uprave grada Kraljeva.

 

Related articles

ČIM SU SE POJAVILI PRVI SLUČAJEVI MALIH BOGINJA, POVEĆANA VAKCINACIJA MMR! Dr Mitrović: Roditelji se uplašili!

Od kada su se male boginje ponovo pojavile u Srbiji, strah roditelja je pojačao interesovanje za vakcinaciju MMR cepivom, koje štiti od opasnih boginja, koje su samo pre pet godina odnele 15 života u Srbiji. Morbile su do sada potvrđene, prema podacima „Batuta“, kod osam osoba. FOTO :PRIVATNA ARHIVA Dr Jelena Mitrović, načelnica službe pedijatrije […]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *