NAJVEĆI VITEŠKI FESTIVAL U EVROPI: Beli orlovi u Manasiji ugostili saborce iz 20 zemalja

Najveći viteški festival Evrope, „Just out“ održan je proteklog vikenda u veličanstvenom manastiru Manasija u znak sećanja na 600 godina od kada je Despot Stefan Lazarević sagradio jedno od najlepših srednjevekovnih zdanja sa crkvom Svete Trojice, 139 mašikula i 11 kula.

Domaćini manifestacije, Beli Orlovi vitezovi iz Srbije, ugostili su saborce iz više od dvadeset zemalja (Bugarska, Češka, Slovačka, Francuska, Turska, Danska, Mađarska, Republika Srpska, Hrvatska, Rumunija, Slovenija, Norveška, Izrael, Japan, Makedonija, Sudan, Iran, Rusija, Grčka, Belgija, Švajcarska, Indija, Crna Gora…).

Za najmlađe, koji tek polaze u bitke života, organizovane su različite dečije radionice sa vitezovima.

Na Just Out festivalu, prvi put u Srbiji je mogao da se čuje neverovatan spoj moderne i srednjovekovne muzike. Veliko iznenađenje  spremili su francuski izvođači srednjovekovne muzike.

Neverovatni mirisi raznovrsne divljači čekali su posetioce: iznenađenja majstora kulinarstva koji su spremali razne srednjovekovne specijalitete. A kada  vitezovi završe sa borbama i dođe vreme za odmor i opuštanje, mogli  su da se posluže najfinijim srpski vinom.

Related articles

Photo Vecteezy

NOVO REŠENJE ENERGETSKE KRIZE OPASNO Evropske vlade promovišu male modularne reaktore, ali oni daju 30 puta jaču radijaciju otpada

Mali modularni reaktori, u ovom trenutku još eksperimentalna tehnologija, generisali bi dva do trideset puta više radioaktivnog otpada po jedinici energije kojeg treba zbrinuti nego konvencionalne nuklearne elektrane, otkriva studija koju su objavili Stanford i Univerzitet u Britanskoj Kolumbiji. S rasplamsavanjem energetske krize i ruskim napadom na Ukrajinu koji je počeo u februaru, vlade više evropskih zemalja […]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *