NAJVEĆI VITEŠKI FESTIVAL U EVROPI: Beli orlovi u Manasiji ugostili saborce iz 20 zemalja

Najveći viteški festival Evrope, „Just out“ održan je proteklog vikenda u veličanstvenom manastiru Manasija u znak sećanja na 600 godina od kada je Despot Stefan Lazarević sagradio jedno od najlepših srednjevekovnih zdanja sa crkvom Svete Trojice, 139 mašikula i 11 kula.

Domaćini manifestacije, Beli Orlovi vitezovi iz Srbije, ugostili su saborce iz više od dvadeset zemalja (Bugarska, Češka, Slovačka, Francuska, Turska, Danska, Mađarska, Republika Srpska, Hrvatska, Rumunija, Slovenija, Norveška, Izrael, Japan, Makedonija, Sudan, Iran, Rusija, Grčka, Belgija, Švajcarska, Indija, Crna Gora…).

Za najmlađe, koji tek polaze u bitke života, organizovane su različite dečije radionice sa vitezovima.

Na Just Out festivalu, prvi put u Srbiji je mogao da se čuje neverovatan spoj moderne i srednjovekovne muzike. Veliko iznenađenje  spremili su francuski izvođači srednjovekovne muzike.

Neverovatni mirisi raznovrsne divljači čekali su posetioce: iznenađenja majstora kulinarstva koji su spremali razne srednjovekovne specijalitete. A kada  vitezovi završe sa borbama i dođe vreme za odmor i opuštanje, mogli  su da se posluže najfinijim srpski vinom.

Related articles

KOLIKO JE OPASAN OTPAD OPASAN ZA SRBIJU

Srbija nema pouzdane podatke o tome ko i koliko opasnog otpada proizvodi, niti sisteme za njegovo tretiranje i skladištenje – utvrdila je Državna revizorska instiucija. U opasan otpad spadaju rudarski, medicinski, farmaceutski, elektronski, a stučnjaci upozoravaju: sam po sebi nije bauk, ali jeste ako se njime nepravilno rukuje. Koliko je opasan otpad opasan za Srbiju? Kako se […]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *