NAKON RAZARAJUĆEG POŽARA; BEZDANSKA BANjA PONOVO RADI Obnovljen terapijski blok

SOMBOR: Dok se još uvek istražuju uzroci i okolnosti požara koji je izbio 24. januara na objektu terapeutskog bloka Odeljenja za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju somborske Opšte bolnice „Dr Radivoj Simonović“ u Bezdanu, dobra vest stigla je iz ove zdravstvene ustanove.

Foto: Opšta bolnica Dr Radivoj Simonović

Naime, mada je požar prouzrokovao ogromnu materijalnu štetu, kako na samom objektu tako i na medicinskoj, nemedicinskoj opremi i nameštaju i ovaj deo bezdanske banje od danas ponovo počinje sa radom.

Nakon nešto više od mesec dana od katasrofalne vatrene stihije somborska zdravstvena ustanova je na svom zvaničnom sajtu pojasnila da je već drugog dana uz maksimalno angažovanje zaposlenih i menadžmenta bolnice usvojen plan sanacije i organizacije kako bi u što kraćem roku Odeljenja za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju započelo sa radom makar i u smanjenom obimu.

– U delu objekta, koji nije pretrpeo štetu, nakon što je izvršena provera instalacija, doneta je odluka da se nekadašnji deo stacionara adaptira u terapeutski blok u kojem će se obavljati terapija hospitalizovanih, ali i ambulantnih pacijenata u dve smene, dok će u drugom delu stacionara da se sačuva kapacitet od 50 odsto ukupnog broja bolničkih postelja i obezbedi smeštaj za 40 teško pokretnih i nepokretnih pacijenata – pojašnjavaju u somborskoj bolnici odajući zahvalnost velikom broju ljudi dobre volje i privrednih subjekata zahvaljujući kojima su brzo počele da pristižu donacije u opremi, nameštaju, bojama za farbanje i krečenje, donacije u posteljini i ostalom materijalu uz pomoć kojeg je nekadašnji stacionarni deo Odeljenja u najkraćem mogućem roku pripremljen za ponovni rad od petka, 1. Marta.

Foto: Opšta bolnica Dr Radivoj Simonović

Related articles

Pet neverovatnih Android 12 funkcija za koje možda niste znali da postoje

    Iako svakodnevno koristimo svoje Android uređaje, postoji nekoliko funkcija skrivenih duboko u podešavanjima za koje većina nas verovatno i ne zna.    Screen Pinning   Niko ne voli da deli svoje lične podatke sa drugima. Ako želite, možete da koristite ovu skrivenu funkciju Android telefona da sprečite strance da pristupe vašem Gmail-u ili […]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *