NOVCEM OD NAKNADE ZA KORIŠČENJE ŠUMA NOVI DRVOREDI I OZELENJAVANJE PIROTA

Oko dva miliona dinara, koja Gradska uprava Pirot planira da prihoduje od naknade za koriščenje šuma i šumskog zemljišta u 2023. godini, iskoristiće za formiranje drvoreda pored pešačke staze kod Gradske bolnice, kao i za pošumljavanje i ozelenjavanje na još tri lokacije u gradu.

405.000 dinara biće iskorišćeno za nabavku sadnica, prateće opreme i radove na drvoredu koji će se formirati od Bolnice ka naselju Gnjilan i tu je plan da se zasade 43 sadnice poljskog jasena, u ukupnoj dužini od oko 500 metara.

Projekat „Pošumljavanje degradiranih površina i goleti na teritoriji grada Pirota, odnosi se na pošumljavanje lokaliteta “Sarlah“ na površini od oko 4,76 hektara, gde se planira sađenje 9.532 sadnica crnog bora.

Za to će biti potrošeno najviše para od ukupne sume – 777.000 dinara, dok će 300.000 dinara biti iskorišćeno za ozelenjavanje površina oko fudbalskog terena sa veštačkom travom u naselju Senjak.

Oko terena će se formirati drvored sadnjom 31 sadnice poljskog jasena, dok će se drvoredom sa 45 lipa, kao i sadnjom dekorativnog šiblja i žbunja, urediti deo oko fudbalskog terena u naselju Držina i škole i za to će biti namenjeno 518.000 dinara.

Novac će se koristiti nakon sprovedenih javnih nabavki za nabavku sadnica i izvođenje radova, a na osnovu dostavljenih specifikacija.

Izvor: Južne vesti

Related articles

ZA PODSTICAJE ZA BILjNU PROIZVODNjU PODNETO 316.000 ZAHTEVA POLjOPRIVREDNIKA Već odobreno 270.000

Javni poziv za osnovne podsticaje za biljnu proizvodnju bio je otvoren do 1.aprila i ukupno je podneto 316.000 zahteva, od čega je odobreno 270.000 uredno podnetih zahteva, navodi se u odgovoru Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede predstavnicima udruženja poljoprivrednika iz Srbije. U dokumentu koji je nekoliko udruženja poljoprivrednih proizvođača dostavilo Tan‌jugu, a koji sadrži 14 […]

Photo Vecteezy

ENERGETSKI MEMORANDUM POTPISAN: Srbija će skladištiti 500 miliona kubika gasa u Mađarskoj

Ministar finansija Srbije Siniša Mali i ministar spoljnih poslova i trgovine Mađarske Peter Sijarto potpisali su Memorandum o nastavku saradnje u oblasti energetike. Osim toga, potpisan je i ugovor između „Srbijagasa“ i mađarske kompanije „MVM CEEnergy“, na osnovu kojeg će Srbija moći da uskladišti gas u Mađarskoj tokom zime, prenose domaći mediji. „Srbija će u dva skladišta u […]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *