OBELEŽEN 5. MART – SVETSKI DAN ENERGETSKE EFIKASNOSTI U vrtiću „Bubamara“ zamenjeni prozori i vrata i postavljena termička izolacija

Članica Gradskog veća za imovinu i imovinsko-pravne poslove, zaštitu životne sredine, održivi razvoj i energetsku efikasnost Mira Radenović Bojić, prisustvovala je obeležavanju Svetskog dana energetske efikasnosti koji je ove godine obeležen u vrtiću „Bubamara“, u kojem su u cilju unapređenja energetske efikasnosti u prethodnim godinama izdvojena sredstva u budžetu Grada Novog Sada i Ministarstva rudarstva i energetike za energetsku sanaciju, te su zamenjeni spoljni prozori i vrata, postavljena termička izolacija na zidovima i izvršena rekonstrukcija sistema grejanja.

Foto: Grad Novi Sad

– Grad Novi Sad je u prethodnom periodu uložio oko 35 miliona dinara u energetsku sanaciju ovog objekta. Naši najmlađi sugrađani, oko 500 dečice iz ovog vrtića će se na efikasniji način grejati. Pored toga, predstavnici Agencije za energetiku Grada Novog Sada održaće radionicu na temu energetske efikasnosti, sa ciljem osnaživanja razumevanja dece o značaju energije i podsticanja razvoja ekološki osvešćenih navika u ranom uzrastu. Želim ovom prilikom da najavim da će predstavnici Agencije za energetiku danas u 12 sati deliti štedljive sijalice na Trgu slobode u cilju promocije štedljivih navika i podizanja svesti o značaju doprinosa svakog pojedinca u očuvanju životne sredine. Ove godine ćemo u potpunosti energetski sanirati i Osnovnu školu „Branko Radičević“, za šta je opredeljeno oko 70 miliona dinara, a u tome učestvuje i Ministarstvo energetike, a Grad Novi Sad nastavlja da učestuje na konkursima u cinju sanacije drugih javnih objekata, a  pre svega predškolskih ustanova – rekla je Radenović Bojić.

Glavni vaspitač vrtića „Bubamara“ Nedeljka Leš je rekla da je veoma važno da vrtić bude siguran, bezbedan, energetski efikasan, ali i podsticajan za decu i zahavalila se Gradu Novom Sadu na podršci, jer zajedno sa lokalnom samoupravom i roditeljima vaspitači deluju kao jedna zajednica koja decu uči zdravim navikama.

Foto: Grad Novi Sad

Ovim povodom, predstavnicima predškolskih i školskih ustanova, Centra za socijalni rad i Doma za decu i omladinu ometenu u razvoj Veternik, uručena su 23 Elaborata energetske efikasnosti za čiju izradu su u 2023. godini obezbeđena sredstva u budžetu Grada Novog Sada.

 

Related articles

DANAS TREBA UŠIVATI ODEĆU Evo kog sveca SLAVIMO, A GDE JE KONAČNO SAHRANjEN

Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici danas obeležavaju prenos moštiju svetog Nikifora Carigradskog. Nikifor je rođen kao plemić, njegov otac Teodor bio je visoki činovnik na carskom dvoru. Nikifor je kada je odrastao ostao na dvoru i službovao nekoliko godina imavši isto zvanje kao i njegov otac. Kada je odlučio da ostavi dvor otišao je […]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *