OD SRBIJE – 200.000 DINARA BESPOVRATNO

Raspisan je javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava domaćinstvima za smanjenje zagađenja vazduha, tako što će se preći na ekološki prihvatljiv energent, a ljudi mogu da se prijave na ovaj poziv do 31. jula, objavljeno je na zvaničnom sajtu grada Zrenjanina.

Finansijska pomoć namenjena je u tri svrhe.

  • 1. Prva se odnosi na nabavku i instalaciju kotlova za prirodni gas zamenom postojećih uređaja prelaskom na ekološki prihvatljiviji energent. Za ovu vrstu pomoći individualno možete dobiti do 85.000 dinara.
  • 2. Druga je za one koji žele da instaliraju na biomasu tako što će da zamene postojeće uređaje, za šta za jednu prijavu može da se dobija novac u iznosu od 110.000 dinara.

Nabavka i ugranja toplotnih pumpi svrstava se u treću svrhu, kojima se, takođe, zamenjuju postojeće, za šta je predviđena suma od najviše 200.000 dinara po pojedinačnoj prijavi.

Za ovu pomoć države mogu da konkurišu domaćinstva koja stanuju u porodičnim kućama, a prijavni obrazac se može preuzeti na internet stranici grada Zrenjanina, kao i u mesnim zajednicama prema adresi stanovanja ili u odeljenju za privredu.

 

 

 

 

Dnevnik, Informer

Related articles

Rukotvorine kraljevačkih osnovaca vaskršnji poklon sugrađanima

U susret najradosnijem hrišćanskom prazniku – Vaskrsu, na Veliki četvrtak, kao simboličan uskršnji poklon sugrađanima, osnovci iz Kraljevca ukrasili su Trg Jovana Sarića kreativnim čestitkama i rukotvorinama.   Učenici osnovnih škola „Dositej Obradović“ iz Vrbe sa izdvojenim odeljenjima u Ratini i Dragosinjcima i „Dragan Đoković Uča“ iz Lađevca sa izdvojenim odeljenjem u Cvetkom, uz pomoć […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *