OLUJA BABET STIGLA DO OBALA VELIKE BRITANIJE I ODNELA JEDAN ŽIVOT Telo 57-godišnje žene izvučeno iz reke, IZDATO CRVENO UPOZORENjE

LONDON: Telo 57-godišnje žene izvučeno je iz reke u Angusu, u Škotskoj, nakon što je na obale Velike Britanije stigla oluja Babet, saopštile su lokalne vlasti.

„Tako tužna vest. Moje misli su sa porodicom i prijateljima žene koja je nažalost izgubila život“, napisao je škotski premijer Humza Jusaf na društvenoj mreži X (Tviter), prenosi Gardijan.

Ukupno je više od 400 domova evakuisano zbog očekivanih poplava, a više od 4.000 objekata ostalo je bez struje zbog snažnih olujnih udara.

Kako prenosi Skaj njuz, na pojedinim mestima istaknuta su i upozorenja opasnosti po život, a u gradu Brečinu u Škotskoj, stanovnicima je rečeno da se evakuišu.

Meteorološka agencija u Velikoj Britaniji izdala je crveno upozorenje za delove Škotske jer se očekuju velike padavine, kao i zbog mogućnosti velikih poplava opasnih po život.

Vlasti drugih zemalja severne Evrope takođe su se prpremile za oluju koja dolazi sa istoka, a danski mediji su javili da će taj region pogoditi verovatno najveće poplave u poslednjih 110 godina.

Izvor: Dnevnik.rs

Related articles

DA LI ĆE MAJKE MOĆI RANIJE U PENZIJU Evo na koji način mogu dobiti poseban staž i kada mogu podneti zahtev

Zakon o PIO sadrži odredbu o posebnom stažu u trajanju od 6 meseci ženama osiguranicima koje su rodile jedno odnosno u trajanju od godinu dana ženama koje su rodile dvoje dece. Ali primena te odredbe odložena je do početka 2032. godine kada će žene osiguranici moći da počnu da podnose lične zahteve za utvrđivanje te kategorije posebnog staža, podseća PIO fond. Mogu li […]

OBNOVA MATARUŠKE BANJE SREDSTVIMA EVROPSKE UNIJE

U MATARUŠKOJ BANJI POČELI RADOVI NA REVITALIZACIJI INFRASTRUKTURE. SREDSTVIMA VLADE REPUBLIKE SRBIJE UZ DONACIJU EVROPSKE UNIJE BIĆE OBNOVLJENA VODOVODNA MREŽA, POPRAVLJENO DEČIJE IGRAOIŠTE I POSTAVLJEN NOVI NAMEŠTAJ. Nakon višegodišnjeg mrtvila Mataruška i Bogutovačka Banja vraćaju se na turističku mapu Srbije. Grad Kraljevo i Evropska unija projektno će sa 429.000 evra  učestvovati u rekonstrukciji vodovodne mreže […]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *