OLUJA BABET STIGLA DO OBALA VELIKE BRITANIJE I ODNELA JEDAN ŽIVOT Telo 57-godišnje žene izvučeno iz reke, IZDATO CRVENO UPOZORENjE

LONDON: Telo 57-godišnje žene izvučeno je iz reke u Angusu, u Škotskoj, nakon što je na obale Velike Britanije stigla oluja Babet, saopštile su lokalne vlasti.

„Tako tužna vest. Moje misli su sa porodicom i prijateljima žene koja je nažalost izgubila život“, napisao je škotski premijer Humza Jusaf na društvenoj mreži X (Tviter), prenosi Gardijan.

Ukupno je više od 400 domova evakuisano zbog očekivanih poplava, a više od 4.000 objekata ostalo je bez struje zbog snažnih olujnih udara.

Kako prenosi Skaj njuz, na pojedinim mestima istaknuta su i upozorenja opasnosti po život, a u gradu Brečinu u Škotskoj, stanovnicima je rečeno da se evakuišu.

Meteorološka agencija u Velikoj Britaniji izdala je crveno upozorenje za delove Škotske jer se očekuju velike padavine, kao i zbog mogućnosti velikih poplava opasnih po život.

Vlasti drugih zemalja severne Evrope takođe su se prpremile za oluju koja dolazi sa istoka, a danski mediji su javili da će taj region pogoditi verovatno najveće poplave u poslednjih 110 godina.

Izvor: Dnevnik.rs

Related articles

NEKOLIKO NEDELJA NAKON ŠTO SU PLASTIČNI KOMADIĆI OTKRIVENI U LJUDSKOJ KRVI NOVI RAZLOG ZA BRIGU: Britanci našli plastiku u plućima živih ljudi!

Naučnici sa Univerziteta u Halu (Velika Britanija) i Hal Jork medicinske škole, pronašli su delove mikroplastike u najdubljim delovima ljudskih plućima, gde se mislilo da je gotovo nemoguće da plastika dospe, zbog veoma uskih disajnih puteva. Ovo je prvi put da su naučnici pronašli mikroplastiku u plućima živog čoveka, i to kod većine učesnika istraživanja. […]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *