OPREZ Radovi na obilaznici oko Soluna prav velike gužve u saobraćaju

Turisti iz Srbije koji putuju ka Halkidikiju, kao i drugim destinacijama poput Tasosa, Stavrosa, i Asprovalte, koriste obilaznicu oko Soluna kako bi izbegli gužve u centru grada. Da biste izbegli gužve, posebno tokom letnje sezone, evo nekoliko preporuka:

Alternativni Put do Halkidikija

Glavni put ka Halkidikiju jeste najbrži, ali možete razmotriti sledeće alternativne rute:

  1. Putovanje preko Bugarske: Ako idete ka Tasosu, put preko Bugarske može biti bolja opcija. Ovako ćete izbeći gužve i stići brže.

  2. Kroz industrijsku zonu i gradsko jezgro: Koristite ulicu Egnatia ili Aveniju Nikis. Ova ruta je popularna među turistima i omogućava pauzu u Solunu.

  3. Preko graničnog prelaza Dojran: Tako možete potpuno zaobići Solun.

Foto: Freepik.com

Izbegavajte špic: Ne putujte između 7 i 10:30 ujutro i od 15 do 17 časova. Vikendom izbegavajte putovanje ujutro oko 10 sati.

Ministarstvo infrastrukture je napravilo platformu Flyover Real Time koja omogućava praćenje saobraćaja uživo.  Navigacione aplikacije poput Google Maps i Waze mogu vam pružiti informacije u realnom vremenu o gužvama i predložiti najbrže rute.

Projekat Flyover obuhvata izgradnju nadzemnog puta dužine 13 kilometara, uključujući 9 nivoa raskrsnica, 4 kilometra mosta, 8 novih mostova i 3 tunela. Ukupna vrednost projekta je 478 miliona evra, a izgradnja će trajati 4 godine. Kada bude završen, putovanje od Evzonija do aerodroma i Halkidikija biće mnogo lakše i brže.

 

 

 

Izvor: Dnevnik

Related articles

Najmoćnije ekonomske sile Afrike

Nigerija je vodeća ekonomska sila Afrike, sa procenjenim BDP-om od 477 milijardi dolara u 2022. godini. Kao najmnogoljudnija zemlja na kontinentu, Nigerija se izdvaja svojom raznovrsnom ekonomijom, naročito u sektorima nafte i gasa. Predviđa se da će njen BDP do 2028. godine porasti na 915 milijardi dolara, dodatno povećavajući razliku između nje i Egipta. Egipat […]

Veliki požar u Moskvi: Ugašen požar u fabrici Himki

U rano jutro, izbio je veliki požar u fabrici Himki kod Moskve, zahvativši radionicu za proizvodnju keramičkih pločica. Požar se proširio na površinu od 2.000 kvadratnih metara, a vatrogasci su se suočili sa ozbiljnim izazovom zbog prisustva gasnih boca uskladištenih unutar zgrade. Na terenu je bilo angažovano više od 50 spasilaca sa 18 komada opreme, […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *