OVO SIGURNO NISTE PROBALI: Donosimo vam recept za SLATKO OD LJUTIH PAPRIKA

Photo Vecteezy

Dok još uvek traje period pravljenja zimnice, za sve ljubitelje pikantnog predlažemo jedan specijalitet iz vranjskog kraja, pomalo (nepravedno) zapostavljen u severnom delu naše zemlje. Slatko od ljutih paprika je primamljiv dodatak za sve gurmane koji vole ljutkaste ukuse.

Za jednu teglu ovog zanimljivog dodatka koji najviše ide uz sireve, roštilj i pečenje, potrebno vam je:

1250 gr slatkih crvenih paprika

250 gr ljutih crvenih paprika

sok od celog limuna

500 gr šećera

kesica vanilin šećera

pola kašičice cimeta

Slatke i ljute paprike iseckajte na kockice i pomešajte sa svim sastojcima. Ostavite da odstoji i sve lepo sjedini, najmanje tri sata, a najbolje bi bilo tokom čitave noći. Kuvajte prvo na najmanjoj temperaturi, a zatim nastavite da kuvate kao svako drugo slatko. Gotov proizvod stavite u teglu i uvijte u krpu.

 

nsuzivo.rs

Related articles

Photo Vecteezy

DRAMA U ZOO VRTU NA PALIĆU – LEOPARD PRED POSETIOCIMA RASKOMADAO ŽENKU! Piton pobegao pa pojeo majmuna!

U Palićkom zoološkom vrtu desila su se dva incidenta – leopard je, naočigled posetilaca, napao i ubio ženku, a piton je pojeo majmuna. U Zoo vrtu na Paliću  je mužjak persijskog leoparda napao ženku i ona je od zadobijenih povreda uginula, javio je subotički medij Vesti 024. Sve se odigralo tokom otkrivanja spomen-ploče Mirku Šinkoviću, legendarnom direktoru palićkog Zoološkog vrta, […]

PRILAGOĐAVANJE PREHRAMBENIH SISTEMA KLIMATSKIM PROMENAMA

U Kongresnom centru Master u Novom Sadu, povodom Međunarodnog dana biodiverziteta, u a u okviru 90. Poljoprivrednog sajma, održan je Nacionalni dijalog o transformaciji prehrambenih sistema u Srbiji. Dijalog je organizovan u saradnji Organizacije za hranu i poljoprivredu – FAO, Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Nacionalne asocijacije Serbia Organika. Panelu je prisustvovala Vedrana Ilić, pomoćnik ministra […]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *