OVO SIGURNO NISTE PROBALI: Donosimo vam recept za SLATKO OD LJUTIH PAPRIKA

Photo Vecteezy

Dok još uvek traje period pravljenja zimnice, za sve ljubitelje pikantnog predlažemo jedan specijalitet iz vranjskog kraja, pomalo (nepravedno) zapostavljen u severnom delu naše zemlje. Slatko od ljutih paprika je primamljiv dodatak za sve gurmane koji vole ljutkaste ukuse.

Za jednu teglu ovog zanimljivog dodatka koji najviše ide uz sireve, roštilj i pečenje, potrebno vam je:

1250 gr slatkih crvenih paprika

250 gr ljutih crvenih paprika

sok od celog limuna

500 gr šećera

kesica vanilin šećera

pola kašičice cimeta

Slatke i ljute paprike iseckajte na kockice i pomešajte sa svim sastojcima. Ostavite da odstoji i sve lepo sjedini, najmanje tri sata, a najbolje bi bilo tokom čitave noći. Kuvajte prvo na najmanjoj temperaturi, a zatim nastavite da kuvate kao svako drugo slatko. Gotov proizvod stavite u teglu i uvijte u krpu.

 

nsuzivo.rs

Related articles

Počinje sezona ‘iskakanja’ mladunaca sove utine iz gnezda: Evo šta treba uraditi ako ove ptiće nađete na tlu

Kako ističu iz centra, tokom odrastanja mladunaci sova utina se osamostaljuju i sami “iskaču” iz gnezda, počinju da istražuju okolinu, a kasnije i da uče da samostalno love. Nestašni mladunci sove utine dolaskom proleća često umeju da “iskoče” iz gnezda. Masovna je pojava da ljudi u prirodi ili u blizini svojih kuća, pronalaze mladunce utine […]

NEKAKO S PROLEĆA Milica Ivanišević, profesorka Poljoprivredne škole u Futogu i vlasnica Instagram stranice Horti kulturno, savetuje kako prihraniti biljku za SAMO 24 DINARA i kako brinuti o njoj tokom predstojećih dana

Milica Ivanišević, diplomirani inženjer hortikulture, rano je izašla iz knjiga i ušla u praktičnu materiju. Nakon završene poljoprivredne škole u Futogu, gde sada radi kao profesorka, upisala je hortikulturu na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu kao logičan sled događaja, a paralelno sa studijama radila je u struci. –Hortikultura je nauka koja se bavi biljkama u […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *