PODRŠKA MINISTARSTVA ZA BRIGU O PORODICI I DEMOGRAFIJU OPŠTINI BEOČIN Za besplatan vrtić za svu decu 9 miliona dinara

Predsednica opštine Beočin Biljana Janković potpisala je u Ministarstvu za brigu o porodici i demografiju ugovor kojim su Opštini Beočin obezbeđena sredstva u iznosu od 9.140.421 dinar iz republičkog budžeta za sufinansiranje mera besplatnog pohađanja vrtića za decu od jaslenog do predškolskog uzrasta.

Foto: Opština Beočin

Janković je istakla da se na teritoriji opštine Beočin već dve godine uspešno sprovodi mera besplatnog pohađanja vrtića čije je troškove do sada samostalno pokrivala lokalna samouprava i da je ovaj vid podrške značajan jer će sada i Republika učestvovati u finansiranju sa učešćem od 60 odsto.

„Podrška Ministarstva je veoma značajna za nas jer nam ovo otvara prostor da još više radimo na razvoju postojećih i uvođenju novih mera podrške porodicama imajući u vidu da troškovi vrtića nisu mali, posebno za roditelje koji imaju dvoje i više dece. Naša opština je jedna od retkih lokalnih samouprava koja dugoročno nastoji da reši pitanje ne samo besplatnog vrtića već i besplatnih udžbenika jer se iz lokalnog budžeta finansiraju i sve školske knjige za nešto više od hiljadu učenika koji pohađaju dve osnovne škole na teritoriji naše opštine.“ istakla je Janković i dodala da su u Beočinu i za sve maturante od prošle godine pokriveni troškovi mature kao i da se najmlađim sugrađanima regresiraju troškovi prevoza a najbolji učenici dobijaju novčane nagrade i stipendije.

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić uručila je ukupno 68 ugovora kojima su predstavnicima lokalnih samouprava u Srbiji sufinansirani projekti u ukupnom iznosu od 400 miliona dinara.

„Lokalne samouprave su najbolji i najznačajniji partner Ministarstva, pa smo i ove godine izdvojili gotovo polovinu našeg budžeta, da zajedno sprovodimo pronatalitetne mere. U pitanju je čitav spektar različitih aktivnosti koje ćemo zajedno realizovati i jako sam srećna što ćemo ove godine još više raditi i graditi za naše porodice i decu“, rekla je Kisić.

Related articles

Zanimljivosti o Staroj planini koje verovatno niste znali

Lepote istočne Srbije su nadaleko poznate zahvaljujući netaknutoj prirodi Stare planine. Ovaj visokoplaninski masiv sa velikim turističkim potencijalom čini prirodnu srpsko-bugarsku granicu. Jedna od najlepših srpskih planina krije brojne zanimljivosti koje je svrstavaju u omiljene zimske destinacije, ali i one koje pružaju kvalitetan odmor i relaksaciju tokom letnjih meseci. Stara planina kao inspiracija za naziv […]

NASTAVAK PROJEKTA GRADNjE MEĐUNARODNOG PRISTANIŠTA Ponton prenet u svojinu Republike Srbije

Prvi korak na putu nastavka izgradnje međunarodnog putničkog pristaništa u Sremskim Karlovcima ove godine načinjen je na poslednjoj sednici lokalnog parlamenta, održanoj 21. marta, kada je data saglasnost  na odluku Nadzornog odbora Javnog komunalnog preduzeća „Belilo“ kojom se prenosi na Republiku Srbiju pravo svojine na pontonu, napravljenom 2018. godine. Tom odlukom se istovremeno precizira da […]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *