PODSTICAJI ZA PRIVREDNIKE U VOJVODINI U SEPTEMBRU

Foto-ilustracija: Pixabay

Pokrajinska vlada uručila je ugovore o dodeli bespovratnih sredstava za kupovinu opreme u vrednosti od 321,6 miliona dinara. Preko konkursa Razvojne agencije Vojvodine, podsticaje su dobila 44 privredna društva u Vojvodini.

Međutim, predsednik Pokrajinske vlade, naglasio je da je doneta odluka da će već u septembru biti objavljen nov konkurs sa sredstvima u iznosu od milijardu dinara, kao podsticaj za privrednike na tržištu.

Razvojna agencija Vojvodine postoji sa ciljem da omogući razvoj privrednog društva u zemlji. Savremena oprema trebala bi da pomogne u tehnološkom napretku, što je i svrha konkursa.

Vojvodina poslednje tri godine beleži najveću profitabilnost privrede u odnosu na ostale regione, navodi se u saopštenju Pokrajinske vlade.

Ove godine prvi put su odobrena sredstva za nabavku opreme za privredna društava koja su potencijalni ili postojeći lokalni dobavljači multinacionalnih kompanija, čijom se kupovinom značajno povećava međunarodna konkurentnost privrednog društva i mogućnost uključivanja u međunarodne lance dobavljača i koja je neophodna za uspostavljanje novog ili proširivanje postojećeg komercijalnog angažmana sa multinacionalnom kompanijom. Šest ovakvih privrednih društava podržano je sa ukupno 56,1 milion dinara, navodi se u saopštenju.

Izvor : Energetski portal

Related articles

Photo Vecteezy/Goran Bogicevic

NAUTIČKI TURIZAM U CVATU Sve više turista u Novi Sad dolazi brodom, samo u junu više poseta nego za ČITAVU PRETHODNU GODINU

Prva polovina 2022. godine odaje nam utisak da se novosadski turizam u potpunosti oporavio od zastoja uzrokovanog pandemijom korona virusa i vratio uobičajenom trendu rasta turističkog prometa iz meseca u mesec. Tako su jun obeležile organizovane posete putnika sa kruzera, masovni dolasci vozom, kao i mnogobrojni festivali i sportski događaji. Sve ovo rezultiralo je povećanjem […]

Čudesna isceljenja koja su se dogodila pred moštima Svetog Vasilija

Sva čuda koja se događaju u Ostrogu monasi brižljivo beleže kao svedočanstvo o mnogim dobrima Svetog Vasilija. Preko stotinu njih je zabeleženo samo u poslednje vreme, a neki su čak i objavljeni. Evo nekih od tih čuda: Jedan zanatlija iz okoline Nikšića beše se teško razboleo. Lekari na pregledu ustanoviše da je paraliza u punom […]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *