PODSTICAJI ZA PRIVREDNIKE U VOJVODINI U SEPTEMBRU

Foto-ilustracija: Pixabay

Pokrajinska vlada uručila je ugovore o dodeli bespovratnih sredstava za kupovinu opreme u vrednosti od 321,6 miliona dinara. Preko konkursa Razvojne agencije Vojvodine, podsticaje su dobila 44 privredna društva u Vojvodini.

Međutim, predsednik Pokrajinske vlade, naglasio je da je doneta odluka da će već u septembru biti objavljen nov konkurs sa sredstvima u iznosu od milijardu dinara, kao podsticaj za privrednike na tržištu.

Razvojna agencija Vojvodine postoji sa ciljem da omogući razvoj privrednog društva u zemlji. Savremena oprema trebala bi da pomogne u tehnološkom napretku, što je i svrha konkursa.

Vojvodina poslednje tri godine beleži najveću profitabilnost privrede u odnosu na ostale regione, navodi se u saopštenju Pokrajinske vlade.

Ove godine prvi put su odobrena sredstva za nabavku opreme za privredna društava koja su potencijalni ili postojeći lokalni dobavljači multinacionalnih kompanija, čijom se kupovinom značajno povećava međunarodna konkurentnost privrednog društva i mogućnost uključivanja u međunarodne lance dobavljača i koja je neophodna za uspostavljanje novog ili proširivanje postojećeg komercijalnog angažmana sa multinacionalnom kompanijom. Šest ovakvih privrednih društava podržano je sa ukupno 56,1 milion dinara, navodi se u saopštenju.

Izvor : Energetski portal

Related articles

U PLANU SOLARNA ELEKTRANA NA TERITORIJI GRADA KIKINDE

Grad Kikinda najavio je u Mokrinu mogućnost izrade solarne elektrane. Objavljen je rani javni uvid koji će se održati od 27. aprila do 11. maja 2023. godine, a primedbe lica mogu dostaviti Sekretarijatu za urbanizam. Elaborat za rani javni uvid izradio je RDF Project iz Kikinde, a njegovoj realizaciji pristupilo se na zahtev preduzeća DDMM 3 d.o.o […]

Photo vecteezy

U ČAŠU VODE SIPAJTE KAŠIČICU KURKUME I POPIJTE: Za ovaj napitak se smatra da smiruje 5 najtežih stanja

Kurkuma je poznata po svojim anti-upalnim i anti-kancerogenim delovanjima. Smatra se da voda sa kurkumom može da reši pregršt zdravstvenih problema. Još ako u nju dodate i malo limuna i meda, to će biti pun pogodak za prevenciju i lečenje! Naime, kurkuma i voda sa kurkumom imaju jaka anti-upalna i anti-kancerogena delovanja. Možda bi čak moglo da se […]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *