PORED PUTA NAIŠLI NA GIGANTSKU ŽABU OD 27 KILOGRAMA – Sklonili je iz parka jer je predstavljala opasnost (FOTO)

Foto: Pexels

Rendžeri u australijskoj državi Kvinslend bili su zaprepašćeni proteklih dana kada su naišli na gigantsku žabu koja je, kako se kasnije ispostavilo, teška čak 27 kilograma.

Sve se dogodilo u Nacionalnom parku Konvej, a rendžeri su se zaustavili na putu kako bi propustili jednu zmiju da bezbedno pređe preko asfalta. U tom momentu, pored puta su ugledali džinovsku žabu.

“Izašla sam iz vozila i uspela sam da je uhvatim. Nisam mogla da verujem koliko je velika, a naročito koliko je teška”, kazala je za australijske medije rendžerka Kajli Grej.

Rendžeri su se odmah dali u akciju – morali su žabu što pre odneti van granica parka.

“Žaba te veličine pojela bi sve što joj se nađe na putu i kao takva je predstavljala opasnost po živi svet unutar Konveja – od insekata i reptila, sve do sisara”, kaže ona.

U pitanju je ženka krastače, a Grej veruje da je reč o rekordu kada je u pitanju težina neke žabe.

Foto: NBC/Screenshot

“Nisam sigurna koliko bi mogla biti stara, ali znam da žabe krastače u divljini mogu da požive i do 15 godina. A ova je bila definitivno jako stara”, dodala je rendžerka.

Žaba je i dalje kod rendžera, a kontaktirao ih je i Muzej Kvinslenda, kako bi preuzeo životinju zbog daljih istraživanja te vrste.

 

Izvor: NSuživo

Related articles

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *