PORED PUTA NAIŠLI NA GIGANTSKU ŽABU OD 27 KILOGRAMA – Sklonili je iz parka jer je predstavljala opasnost (FOTO)

Foto: Pexels

Rendžeri u australijskoj državi Kvinslend bili su zaprepašćeni proteklih dana kada su naišli na gigantsku žabu koja je, kako se kasnije ispostavilo, teška čak 27 kilograma.

Sve se dogodilo u Nacionalnom parku Konvej, a rendžeri su se zaustavili na putu kako bi propustili jednu zmiju da bezbedno pređe preko asfalta. U tom momentu, pored puta su ugledali džinovsku žabu.

“Izašla sam iz vozila i uspela sam da je uhvatim. Nisam mogla da verujem koliko je velika, a naročito koliko je teška”, kazala je za australijske medije rendžerka Kajli Grej.

Rendžeri su se odmah dali u akciju – morali su žabu što pre odneti van granica parka.

“Žaba te veličine pojela bi sve što joj se nađe na putu i kao takva je predstavljala opasnost po živi svet unutar Konveja – od insekata i reptila, sve do sisara”, kaže ona.

U pitanju je ženka krastače, a Grej veruje da je reč o rekordu kada je u pitanju težina neke žabe.

Foto: NBC/Screenshot

“Nisam sigurna koliko bi mogla biti stara, ali znam da žabe krastače u divljini mogu da požive i do 15 godina. A ova je bila definitivno jako stara”, dodala je rendžerka.

Žaba je i dalje kod rendžera, a kontaktirao ih je i Muzej Kvinslenda, kako bi preuzeo životinju zbog daljih istraživanja te vrste.

 

Izvor: NSuživo

Related articles

Photo vecteezy

TAMBURICA FEST JE VID KULTURNE DIPLOMATIJE Da li ste znali da je kompozicija „Na lepom plavom Dunavu“ nastala u dvorcu u Futogu

Nema Vojvodine bez tamburice, a ni leta bez „Tamburica festa“ koji će se ove godine, po 15. put, održati od 18. do 21. avgusta. Pored tamburaške promenade, revije mladih tamburaša, tradicionalnog odmeravanja orkestara iz zemlje i inostranstva, takmičenja vokalnih solista na Tamburaškoj mondoviziji i već najavljenog spektakularnog koncerta Tamburaške filharmonije, posebni gosti biće članovi orkestra […]

Photo Ministarstvo zaštite životne sredine

ČVRSTI OTPAD JEDAN OD NAJVEĆIH EKO PROBLEMA: Srbija posvećena rešavanju problema upravljanja otpadom

Upravljanje čvrstim otpadom jedan je od najvećih ekoloških problema u Srbiji čijem je rešavanju Vlada Republike Srbije izuzetno posvećena. “Zahvaljujući projektu izgradnje regionalnih i reciklažnih centara, ovaj problem u 50 gradova i opština će biti ubrzano rešen”, rekla je Irena Vujović, ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović, nakon potpisivanja ugovora za izgradnju regionalnih sistema za upravljanje otpadom u […]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *