PORED PUTA NAIŠLI NA GIGANTSKU ŽABU OD 27 KILOGRAMA – Sklonili je iz parka jer je predstavljala opasnost (FOTO)

Foto: Pexels

Rendžeri u australijskoj državi Kvinslend bili su zaprepašćeni proteklih dana kada su naišli na gigantsku žabu koja je, kako se kasnije ispostavilo, teška čak 27 kilograma.

Sve se dogodilo u Nacionalnom parku Konvej, a rendžeri su se zaustavili na putu kako bi propustili jednu zmiju da bezbedno pređe preko asfalta. U tom momentu, pored puta su ugledali džinovsku žabu.

“Izašla sam iz vozila i uspela sam da je uhvatim. Nisam mogla da verujem koliko je velika, a naročito koliko je teška”, kazala je za australijske medije rendžerka Kajli Grej.

Rendžeri su se odmah dali u akciju – morali su žabu što pre odneti van granica parka.

“Žaba te veličine pojela bi sve što joj se nađe na putu i kao takva je predstavljala opasnost po živi svet unutar Konveja – od insekata i reptila, sve do sisara”, kaže ona.

U pitanju je ženka krastače, a Grej veruje da je reč o rekordu kada je u pitanju težina neke žabe.

Foto: NBC/Screenshot

“Nisam sigurna koliko bi mogla biti stara, ali znam da žabe krastače u divljini mogu da požive i do 15 godina. A ova je bila definitivno jako stara”, dodala je rendžerka.

Žaba je i dalje kod rendžera, a kontaktirao ih je i Muzej Kvinslenda, kako bi preuzeo životinju zbog daljih istraživanja te vrste.

 

Izvor: NSuživo

Related articles

U SUSRET STOGODIŠNJICI NOVOSADSKOG SAJMA PRIPREME U PUNOM JEKU: Najstarija sajamska kuća Srbije čitav vek spaja pokidane veze i narode i donosi inovacije

Vojvođanski brend i institucija sa reputacijom regionalnog lidera kada je reč o sajamskim priredbama, Novosadski sajam, ušao je u 100. godinu postojanja. Pripreme za obeležavanje prvog veka najstarije sajamske kuće u Srbiji koje je planirano za proleće 2023. uveliko su u toku. Organizacioni odbor punom parom angažovan je na pripremama manifestacija kojima će biti obeležen […]

Photo Vecteezy

Solarna elektrana na beogradskom aerodromu puštena u rad

U blizini aerodromskog kompleksa u Beogradu, na putu prema Surčinu, pušteno je u rad novo solarno postrojenje integrisane snage 1 MWp, stoji u saopštenju beogradskog aerodroma. Solarna elektrana će godišnje proizvoditi oko 1.130.000 kWh zelene električne energije, što je uporedivo sa godišnjom potrošnjom 430 domaćinstava. Na ovaj način, aerodrom će smanjiti emisiju CO2 za 900 tona godišnje. […]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *