PRE SU SE PITALI KUMOVI, SADA RODITELjI Najpopularnije žensko ime u Srbiji je Dunja, a muško Luka

Najpopularnije žensko ime u Srbiji u periodu od 2011-2022 godine dato novorođenim bebama bilo je Dunja, dok su dečaci rođeni u istom periodu najčešće dobijali ime Luka.

Foto: Ilustracija Pixabay.com

To pokazuju podaci Republičkog zavoda za statistiku objavljeni danas u publikaciji „Najčešća imena i prezimena“.

Kada su u pitanju dečaci, popularna su bila i imena Lazar (2. mesto), Stefan (3. mesto), Nikola (4. mesto) i Aleksa (5. mesto), dok su se roditelji devojčica odlučivali najčešće još i za imena Sofija (2. mesto), Milica (3. mesto), Sara (4. mesto) i Nikolina (5. mesto).

Na teritoriji Beograda najpopularnija ženska imena bila su Sofija (1. mesto), Dunja (2. mesto), Lena (3. mesto), Sara (4. mesto) i Milica (5. mesto), dok su dečaci najčešće dobijali imena Luka (1. mesto), Lazar (2. mesto), Stefan (3. mesto), Vuk (4. mesto) i Filip (5. mesto).

Na teritoriji Novog Sada roditelji su najčešće devojčicama davali imena Sofija (1. mesto), Milica (2. mesto), Dunja (3. mesto), Sara (4. mesto) i Teodora (5. mesto), dok su se kada su dečaci u pitanju najčešće opredeljivali za imena Luka (1. mesto), Stefan (2. mesto), Lazar (3. mesto), Nikola (4. mesto) i Vuk (5. mesto).

Na teritoriji Niša najpopularnija žeska imena bila su Sofija (1. mesto), Dunja (2. mesto), Lena (3. mesto), Mila (4. mesto) i Nikolina (5. mesto), dok su dečaci najčešće dobijali imena Luka (1. mesto), Vasilije (2. mesto), Lazar (3. mesto), Vuk (4. mesto) i Mijajlo (5. mesto).

Takođe, publikacija pokazuje da su Dragan Jovanović i Jelena Jovanović najčešća kombinacija imena i prezimena u Srbiji.

 

Dnevnik.rs/Sputnjik

Related articles

OVAKO SE VOLE SVOJ GRAD I REKA Pribojci zavrnuli rukave i od smeća očistili priobalje Lima

PRIBOJ: Možda kao građani i pojedinci ne možemo promeniti sistem upravljanja otpadom u mestu u kome živimo ali umesto pasivnog posmatranja i eventualnog izražavanja nezadovoljstva po društvenim mrežama povodom nepovoljnog stanja u našoj životnoj sredini, možemo zavrnuti rukave,ukloniti neki papirić sa staze pored Lima kojim se toliko ponosimo i poslati poruku da ipak može da […]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *