16 °C Belgrade, RS
23 maja, 2022

PREDUZETNICI I ZANATLIJE DANAS I SUTRA NA NOVOSADSKOM SAJMU: Kako stići do kupaca proizvoda i kako prodati uslugu

Sajam preduzetništva i starih zanata, u Kongresnom centru „Master“ Novosadskog sajma, svečano je otvorio pokrajinski sekretar za privredu i turizam, dr Nenad Ivanišević.

– Današnje okupljanje upravo ima za cilj da poruči da zajedno možemo sve, da kad smo zajedno, bez obzira kolika je kriza i koliki izazov – možemo da mu odolimo. Svi imamo jasan cilj – da pomognemo ljudima da izađu na tržište. Na ovom Sajmu je besplatan nastup, a ideja je da osvetlimo i zanatstvo i preduzetništvo i da im pomognemo na razne načine – 400 miliona dinara je opredeljeno kao direktna pomoć privredi i turizmu za kupovinu materijala i subvencionisanje repromaterijala u ovoj godini-, rekao ie Ivanišević I najavio da će u sredu  raspisati nove konkurse u oblasti zapošljavanja, u ukupnoj vrednosti više od 40 miliona dinara, a od sada moći će da se konkuriše i sa zaposlenima na određeno vreme, ukoliko poslodavac želi da ih prevede na neodređeno.

– Hoćemo da sačuvamo što veći broj radnih mesta i na osnovu onoga što smo kao Sekretarijat uradili u proteklih godinu dana, direktno smo sačuvali 4.500 radnih mesta i otvorili novih 500 radnih mesta, što i jeste naš zadatak, istakao je Ivanišević.

Sajam preduzetništva i starih zanata je namenjen ne samo privrednicima iz Novog Sada i Vojvodine, već svima koji žele da ojačaju i razviju svoj biznis, na taj način i privredu cele zemlje.

Sajam preduzetništva i starih zanata su kreirali Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam i Novosadski sajam svesni važnosti promocije i jačanja preduzetništva.

Tokom dva dana, Sajam će biti idealno mesto za dobijanje odgovora na često postavljana pitanja: Kako pronaći odgovarajuću finansijsku podršku? Kako razviti posao i ojačati ga? Kako stići do kupaca proizvoda i kako prodati uslugu?

– Verujem da će paneli na aktuelne teme kao što su: e – fiskalizacija, Zakon o zanatstvu, brendiranje i zaštita intelektualne svojine, privuću stručnu publiku koja će dobiti potrebne odgovore, rekao je Slobodan Cvetković, generalni direktor Novosadskog sajma I dodao da sve više žena u Srbiji pokreće sopstveni posao i sa uspehom opstaje na tržištu  te da je Novosadski sajam pružio podršku osnaživanju ženskog preduzetništva i potpisao Protokol o poslovno-tehničkoj saradnji sa Klubom preduzetnica „Biznis na štiklama.

Sa resornim Sekretarijatom Novosadski sajam, istakao je, nastavlja saradnju na najvećoj i najaktuelnijoj manifestaciji, posvećenoj agraru – 89. međunarodnom poljoprivrednom sajmu, koji će biti održan od 21. do 27. maja na Novosadskom sajmu. Zemlja partner biće Republika Mađarska sa kojom će se, naglasio je Cvetković, realizovati nezaboravna manifestacija za izlagače I posetioce.

Ulaz se ne naplaćuje.

 

Related articles

POČINJE SAJAM KNJIGA! Od sutra knjige, obrazovanje i “Art Expo” pod kupolom Novosadskog sajma

Na Novosadskom sajmu od 3. do 10. marta biće održani Međunarodni sajam knjiga i 26. međunarodna izložba umetnosti “Art Ekspo”, dok će Sajam obrazovanja “Putokazi” trajati dva dana, 9. i 10. marta. Na današnjoj konferenciji su pored organizatora i urednika različitih programskih celina govorili predstavnici pokrajinskih sekretarijata, Ministarstva kulture i informisanja, kao i članica Gradskog […]

BEOGRAD DOBIO NOVE JAVNE ZELENE POVRŠINE: Ada Huja i Veliko ratno ostrvo proglašeni parkovima

Ada Huja, Veliko ratno ostrvo i međublokovske površine na Novom Beogradu proglašene su za parkove, dok je “Šećerana” proglašena prostorom za kulturu, odlučeno je na sednici Skupštine Beograda. Odbornici su na sednici usvojili Predlog izmena i dopuna Plana generalne regulacije građevinskog područja sedišta jedinice lokalne samouprave – Grad Beograd. Glavni gradski urbanista Marko Stojčić istakao je da […]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.