PREDUZETNICI I ZANATLIJE DANAS I SUTRA NA NOVOSADSKOM SAJMU: Kako stići do kupaca proizvoda i kako prodati uslugu

Sajam preduzetništva i starih zanata, u Kongresnom centru „Master“ Novosadskog sajma, svečano je otvorio pokrajinski sekretar za privredu i turizam, dr Nenad Ivanišević.

– Današnje okupljanje upravo ima za cilj da poruči da zajedno možemo sve, da kad smo zajedno, bez obzira kolika je kriza i koliki izazov – možemo da mu odolimo. Svi imamo jasan cilj – da pomognemo ljudima da izađu na tržište. Na ovom Sajmu je besplatan nastup, a ideja je da osvetlimo i zanatstvo i preduzetništvo i da im pomognemo na razne načine – 400 miliona dinara je opredeljeno kao direktna pomoć privredi i turizmu za kupovinu materijala i subvencionisanje repromaterijala u ovoj godini-, rekao ie Ivanišević I najavio da će u sredu  raspisati nove konkurse u oblasti zapošljavanja, u ukupnoj vrednosti više od 40 miliona dinara, a od sada moći će da se konkuriše i sa zaposlenima na određeno vreme, ukoliko poslodavac želi da ih prevede na neodređeno.

– Hoćemo da sačuvamo što veći broj radnih mesta i na osnovu onoga što smo kao Sekretarijat uradili u proteklih godinu dana, direktno smo sačuvali 4.500 radnih mesta i otvorili novih 500 radnih mesta, što i jeste naš zadatak, istakao je Ivanišević.

Sajam preduzetništva i starih zanata je namenjen ne samo privrednicima iz Novog Sada i Vojvodine, već svima koji žele da ojačaju i razviju svoj biznis, na taj način i privredu cele zemlje.

Sajam preduzetništva i starih zanata su kreirali Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam i Novosadski sajam svesni važnosti promocije i jačanja preduzetništva.

Tokom dva dana, Sajam će biti idealno mesto za dobijanje odgovora na često postavljana pitanja: Kako pronaći odgovarajuću finansijsku podršku? Kako razviti posao i ojačati ga? Kako stići do kupaca proizvoda i kako prodati uslugu?

– Verujem da će paneli na aktuelne teme kao što su: e – fiskalizacija, Zakon o zanatstvu, brendiranje i zaštita intelektualne svojine, privuću stručnu publiku koja će dobiti potrebne odgovore, rekao je Slobodan Cvetković, generalni direktor Novosadskog sajma I dodao da sve više žena u Srbiji pokreće sopstveni posao i sa uspehom opstaje na tržištu  te da je Novosadski sajam pružio podršku osnaživanju ženskog preduzetništva i potpisao Protokol o poslovno-tehničkoj saradnji sa Klubom preduzetnica „Biznis na štiklama.

Sa resornim Sekretarijatom Novosadski sajam, istakao je, nastavlja saradnju na najvećoj i najaktuelnijoj manifestaciji, posvećenoj agraru – 89. međunarodnom poljoprivrednom sajmu, koji će biti održan od 21. do 27. maja na Novosadskom sajmu. Zemlja partner biće Republika Mađarska sa kojom će se, naglasio je Cvetković, realizovati nezaboravna manifestacija za izlagače I posetioce.

Ulaz se ne naplaćuje.

 

Related articles

Photo Vecteezy

KURTI PROTIV ENERGETSKE RAZMENE: Priština odbila predlog Srbije da menjaju “struju za ugalj”

Premijer u Prištini Aljbin Kurti odbio je predlog predsednika Srbije Aleksandra Vučića da obave razmenu električne energije za ugalj. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ponudio je pre dva dana Prištini da joj isporuči električnu energiju u zamenu za ugalj, ali i da ugalj plati novcem. Aljbin Kurti je izjavio da se sada umesto teritorije Kosova traži ugalj. On […]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *