PREDUZETNIŠTVO I STARI ZANATI OD PONEDELJKA NA NOVOSADSKOM SAJMU: E-fiskalizacija, žensko preduzetništvo i radionica tkanja pod istom kupolom

Sajam preduzetništva i starih zanata, koji Novosadski sajam organizuje u saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za privredu i turizam, biće održan u ponedeljak i utorak 21. i 22. marta, u Kongresnom centru „Master“.

– Na otvaranju Sajma prošle godine, u formatu za koji se nadamo da se neće ponoviti, rekli smo da je to način da gradimo mostove za neka buduća vremena. Budućnost je došla i za Sajam i za Pokrajinski sekretarijat i mi hodamo mostovima koje smo izgradili. Prvi korak na tom mostu jeste upravo Sajam preduzetništva i starih zanata  koji će biti obogaćen i sa nekoliko veoma važnih panela. Pre svega govorićemo o e-fiskalizaciji, za koju mislimo da je jedna od udarnih tema za sve one koji se bave privredom na svaki način, imaćemo prezentaciju nove knjige dr Indire Popadić i radionicu tkanja – jer nam je želja da promovišemo stare zanate i kako se njima bavi,  rekao je, dr Nenad Ivanišević, pokrajinski sekretar za privredu i turizam i dodao da će među učesnicama radionica biti i žene u nauci sa kojima je potpisan Sporazum. On je istakao da je ideja da se promoviše žensko preduzetništvo osvetli što više aktuelnih tema interesantnih za preduzetnike. Kao što su brendiranje i zaštita intelektualne svojine .

– Nakon što smo potpisali Protokol o saradnji sa gospodinom Ivaniševićem, pre nepunih mesec dana, organizujemo Sajam preduzetništva i starih zanata. Za sada imamo 22 izlagača, ali prijave i dalje stižu. Prvi put će Sajam biti u realnom format. Prošle godine smo ga, iz objektivnih razloga, realizovali na našoj web-platformi ExpoOnline.rs, rekao je Slobodan Cvetković, generalni direktor Novosadskog sajma I najavio nastavak saradnje na Poljoprivrednom sajmu u maju i na Sajmu turizma u novembru

On je iskoristio priliku i da najavi sutrašnji Sajam saobraćaja „Traffic Solutions Expo“, u Kongresnom centru „Master“, ali i saopštio da je Mađarksda potvrdila da će biti Zemlja partner na predstojećem 89. međunarodnom poljoprivrednom sajmu.

Jedna od tema Sajma preduzetništva i starih zanata, biće Zakon o zanatstvu,  a uskoro će, u saradnji sa NALED-om biti organizovan poseban skup o Socijalnom preduzetništvu i starim zanatima. Takođe, u sredu 23. marta, po završetku Konkursa za žensko preduzetništvo biće raspisan i Konkurs za zapošljavanje vredan više od 40 miliona dinara, gde će žene i druge teže zapošljive kategorije imati prednost.

Related articles

AMERIČKI SAN NIJE SAMO PRIČA, IMA ONIH KOJI GA I ŽIVE: Evo šta bivši Zvezdin fudbaler Nebojša Bandović poručuje onima koji bi da promene život!

  Da se iz ničega izgradi život iz snova potrebna je posebna veština. Među retkima koji je imaju je Nebojša Nebo Bandović. Kao imigrant iz Jugoslavije, na američko tlo kročio je 1985. Sa manje od 10 dolara u džepu, sa namerom da igra profesionalni fudbal . Iako kad je stigao u SAD čak nije ni […]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *