PUNE RUKE POSLA U GRADSKOM ZELENILU Posađeno novih 47 budućih stabala jasena, lipe i liriodendrona

Još 41 jasen posađen je danas na Bulevaru Evrope. Sadnice su posađene od raskrsnice kod Higijenskog zavoda prema Rumenačkom putu.

Foto: Gradsko zelenilo

Pre dva dana posađeno je 38 stabala na potezu od kružnog toka kod Rumenačke ulice do auto-puta. U “Gradskom zelenilu“ kažu da je svih 79 jasenova na Bulevaru Evrope posađeno u okviru redovnog programa unapređenja zelenila u Novom Sadu, koji finansira Gradska uprava za zaštitu životne sredine.

Radnici „Gradskog zelenila“ su posadili i tri liriodendrona u Rumenačkoj ulici, a u ulici Branimira Ćosića posađene su tri odrasle lipe, koje su kamionom vadilicom presađene iz starog rasadnika.

Pored toga, na Beogradskom keju i stambenim blokovima Živka Radovanovića – Braće Dronjak – Anđe Ranković – Stevana Hristića; Partizanskih baza – Anđe Ranković – Stevana Hristića; škola Žarko Zrenjanin – Despota Stefana – Balzakova, stambeni blok Narodnog fronta – Banović Strahinje – Ive Andrića.

Kod mosta Duga i gimnazije Svetozar Marković, okopavano je i plevljeno dvogodišnje cveća, pereni i šiblje, a u ulici vojvode Šupljikca i stambenim blokovima Anđe Ranković i Antona Urbana orezivano je ukrasno šiblje.

U Novom parku zaštitnim prepratima tretirani su ruže, šiblje i nisko drveće.

Foto: Gradsko zelenilo

Related articles

U OBILASKU VOJVOĐANSKIH DVORACA Ostareli „lepotan” na izmaku snaga, burne istorije i neizvesne budućnosti

Iako se ne može reći da je potpuno napušten jer se nalazi na odličnoj lokaciji u centru sela, okružen dvorištem osnovne škole i sportskim terenima, letnjikovac Fric-Hristić u Bačkom Novom Selu se ne koristi od 2001. godine i od tada je zbog neodržavanja dospeo u stanje praktične neupotrebljivosti. Svega par stotina metara od Dunava, ovaj […]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *