Puštena u rad solarna elektrana na krovovima fabrike Eko Step Pellet

Photo Vecteezy

Kompanija Eko Step Pellet pustila je danas u rad novoizgrađeno solarno postrojenje fabrike kapaciteta 1MW na krovovima svoje fabrike u Petrovcu na Mlavi.

Fabrika će tako, kako je saopšteno iz Vlade Srbije započeti novu fazu zelenog poslovanja i održivog razvoja.

Učešće obnovljivih izvora energije u ukupnoj proizvodnji električne energije u Srbiji je oko 24 odsto, pri čemu najveći deo čine velike hidroelektrane, dok elektrane koje koriste energiju vetra, sunca i biomase učestvuju sa oko četiri odsto.

Fabrika Eko Step Pellet kupljena je iz stečaja 2017. godine. Nosilac je žiga „Čuvarkuća“ Privredne komore Srbije, kojim potvrđuje da sirovinama iz naše zemlje snabdeva tržište proizvodima koji su 100 odsto domaćeg porekla.

Izvor: eKapija

 

Related articles

ZABRINjAVAJUĆE: Hronična bolest bubrega POPRIMA EPIDEMIJSKE RAZMERE Ukoliko se ne leči može biti smrtonosna

Od hronične bolesti bubrega (HBB) boluje svaka deseta osoba na svetu. Procenjuje se da u Srbiji ima oko 700.000 pacijenata sa ovom hroničnom bolešću. Većina njih nema nikakve simptome u ranoj fazi bolesti i kao rezultat toga dijagnoza se često postavlja kasno, kada su troškovi lečenja znatno veći, a kvalitet života pacijenata znatno lošiji. Predsednik […]

Delegacija Novosadskog sajma u poseti Poljoprivrednom sajmu u Češkoj

Generalni direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković i Izvršni direktor za sajamsku delatnost, Boris Nadlukač, posetili su međunarodni poljoprivredni sajam Zemlja hraniteljka (Země živitelka), koji se održava u Češkim Buđejovicama, od 25. do 30. avgusta. Tom prilikom, generalni direktor Sajma, Slobodan Cvetković imao je susret sa ministrom poljoprivrede Republike Češke, Zdenek Nekulom, kao i sa rukovodstvom […]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *