Puto osiguranje za Grčku košta i do 12000 dinara

Pre planiranja putovanja, važno je obezbediti polisu putnog zdravstvenog osiguranja, naročito s obzirom na to da Srbija nema sporazum o zdravstvenom osiguranju sa Grčkom. U slučaju nepredviđenih zdravstvenih problema, troškovi mogu biti enormni ako nemate osiguranje.

Cene osiguranja: Cena zavisi od dužine putovanja, destinacije, nivoa pokrića i drugih faktora. Na primer, individualno osiguranje za 10 dana letovanja u Grčkoj košta od 1.150 do 5.200 dinara za odraslu osobu. Porodično osiguranje za tročlanu porodicu košta od 3.200 do 11.900 dinara, dok za četvoročlanu porodicu košta od 3.400 do 12.000 dinara.

Šta osiguranje podrazumeva: Polise obično pokrivaju ambulantno lečenje, nabavku lekova, hitan prevoz do bolnice, bolničko lečenje, neophodne dijagnostike, neodložne operacije, stomatološke usluge i druge troškove u skladu sa uslovima osiguranja.

RFZO refundacija: Ako ste osiguranik RFZO i niste uplatili putno osiguranje, deo troškova može biti refundiran uz priloženi obrazac OZ-12. Ovaj obrazac treba preuzeti pre puta, a procedura je besplatna i vrši je nadležna filijala RFZO.

Države sa kojima Srbija ima sporazum o zdravstvenom osiguranju uključuju Austriju, Belgiju, Bosnu i Hercegovinu, Bugarsku, Holandiju, Italiju, Luksemburg, Mađarsku, Severnu Makedoniju, Nemačku, Švajcarsku, Rumuniju, Slovačku, Francusku, Hrvatsku, Crnu Goru, Češku, Sloveniju, Tursku, Tunis, Veliku Britaniju, Poljsku, Dansku, Norvešku, Švedsku i provinciju Kvebek.

Foto: Pixabay.com

Bez odgovarajuće potvrde pre puta, troškovi hitnih zdravstvenih usluga u inostranstvu moraju biti plaćeni unapred, a zahtev za naknadu troškova se podnosi po povratku uz priloženu medicinsku dokumentaciju i originalne račune.

 

 

 

Izvor: Dnevnik

Related articles

3 NAJJEFTINIJE U SRBIJI: 100 kvadrata vikendice u banji za 7.500, celo imanje na 83 ara za 6.000, a evo i kuće za 3.500 evra

foto:Facebook/Printscreen/Prodaja kuća i placeva na selu BEOGRAD – Pored nerazumno skupih kuća i stanova čija se cena po kvadratu kreće između 3.000 i 5.000 evra, u Srbiji postoji i čitavo tržište nekretnina gde se upravo za cenu tog jednog kvadrata kupuje celo domaćinstvo ili imanje. U poslednja dva dana po grupama na Fejsbuku pojavile su […]

SRBIJI NE TREBA NUKLEARKA Kovačević: Imamo dovoljan i to ČIST energetski potencijal, INDUSTRIJA TROŠI MANjE

BEOGRAD: Srbija ima sasvim dovoljan energetski potencijal da se sadašnja potrošnja energije i udvostručenje nacionalnog proizvoda, odnosno industrijskog autputa, može pokriti raspoloživim energetskim resursima, izjavio je danas stručnjak za energetiku Aleksandar Kovačević. On je za Tanjug rekao da je sa stanovišta energetskih resursa, sa novim tehnologijama, odnosno kada se uzmu u obzir biomasa, hidroenergija, geotermalna energija, […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *