RECIKLAŽOM DO MANJE SMEĆA NA DEPONIJAMA U Ivanjici počela implementacija projekta odvajanja kućnog otpada

Photo Vecteezy

U Ivanjici je obeležen početak implementacije projekta odvajanja kućnog otpada, a manifestaciji je prisustvovala državna sekretarka u Ministarstvu zaštite životne sredine Ivana Hadži Stošić.

Manifestaciji su prisustvovali i predsednik opštine Momčilo Mitrović, menadžer programa EISP2 Džon Glejzburg i direktor JKP ,,Ivanjica’’ Aleksandar Mitrović. Početak je obeležen uz program u kojem su učestvovala deca iz Predškolske ustanove ,,Bajka’’, kao i učenici osnovnih škola “Milinko Kušić”, “Sreten Lazarević” i “Kirilo Savić”.

Ivanjici je kroz projekat ,,Uspostavljanje primerne separacije komunalnog otpada u četiri regiona za upravljanje otpadom: Duboko, Srem-Mačva, Pančevo i Pirot”, dodeljen kamion za transport reciklažnog otpada, kao i 84 kontejnera i 3.099 kanti u kojima će se odvajati otpad. Ovaj projekat sprovodi Ministarstvo zaštite životne sredine uz podršku Evropske unije i Švedske.

Projektom je obuhvaćena i dodela više od 90.000 kanti, kao i 26 auto-smećara u 17 gradova i opština, sa ciljem da se poveća procenat reciklaže i smanje količine otpada koje bi završile na deponijama.

Energetski portal

Related articles

SRUŠEN VISEĆI MOST preko Velike Morave kod Svilajnca: Bio je rizičan i stalno se krpio, gradi se novi betonski za sve vrste vozila (FOTO)

SVILAJNAC: Meštani sela Vojska kod Svilajnca godinama unazad preko Velike Morave prelaze preko dotrajalog visećeg mosta, koji je odavno bio spreman za rekonstrukciju. Građen je polovinom prošlog veka od strane JNA i samo jednom od tada renoviran. Uprkos opasnosti meštani su ga svaki dan koristili, jer im je najkraća veza sa susednim opštinama i imanjima […]

GRAD ZRENjANIN IZDVAJA DVA MILIONA ZA BOLNICU Angažovaće stručnjake sa strane

ZRENjANIN: Grad Zrenjanin će izdvojiti dva miliona dinara iz gradske kase za Opštu bolnicu „Đorđe Joanović“, sa ciljem unapređenja zdravstvene zaštite građana. Na poslednjoj sednici Skupštine grada Zrenjanina usvojen je zaključak kojim se odobrava učešće grada u realizaciji projekta Opšte bolnice. Reč je o angažovanju stručnjaka sa strane za preglede i konsultacije. Bolnica je prethodno […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *